Hoppa till innehåll

Innsbruck

Vi har vart i Innsbruck under två dagar och det finns inte så mycket att säga om det. Förre detta OS stad som haft vinter OS två gånger, men av det syns inte så mycket. Det står lite skyltar här och var men bäst info tror jag man får på Internet. Vi kom till ett hyfsat soligt och varmt Innsbruck på söndag eftermiddag. Startade från ett varmt och soligt Trento på fm runt 1030 och satte kursen upp mot Österrike och Innsbruck. Väl framme så letade vi oss fram till en camping vid en by vid namn Hall in Tirol som låg i utkanten av stan och som var liten och gemytlig. Vi fick en plats på nåder eftersom det skulle vara cykel VM i stan under veckan som går nu och då var allt fullbokat. Nja under våra två dagar där så kom det inte värst många nya trots dom sa det skulle bli fullsatt.

Givetvis så när vi checkat in och skulle betala för oss så måste vi betala kontant. Vi har naivt nog levt på att man kan betala med kortet överallt precis som hemma, men så är inte fallet kan jag lova ! Dom ville ha kontant och jag frågade varför det inte går med kort. Det visade sig dom hade en kortläsare men den hade gått bananas så numera var det bara kontanter som gällde till säsongen 2019 startade. Såååå vi fick ta oss en stillsam promenad upp till stan och hämta ut pengar för att betala med. När vi ändå var där så passade vi på att avnjuta en kall öl, för det VAR fortfarande varmt och skönt. Hemkomna till husbilen så vart det som sagt en stillsam hemma kväll. Vi satt ute och kollade lite folk och funderade vart dom skulle eller var dom var på väg. Planerade lite för vart vi skulle ta oss efter Innsbruck och så.

När vi lagt oss som kom regnet, först ett stilla sommar regn men sedan började det ösa på. Eftersom vi satt upp markisen och glömt fästa den i marken var jag upp runt 2330 och stagade upp den. Hann inte mer än komma in i husbilen igen, så hör jag hur vinden tar i ordentligt och ruskar om markisen. Vi funderade 10 sekunder hur vi gör så gick jag ut i hällregnet och drog in den samt säkrade stolarna. Där och då vänder vädret. Måndag morgon då vi vaknade så var det +7 grader och isvindar. Och på bergs topparna runt oss låg den första snön

Värmaren startade inte, indikerad att något var fel med en ilsket röd lampa. Försökte starta den säkert tio ggr men inget hände. Tur är att vi har ett litet el element med oss på 500 watt. Ingen större värmekälla men det funkar hjälpligt. Klurade på vad som var fel och läste en hel del bloggar på nätet om fel på Truma värmare. Vart inte så mycket klokare men lyckades hitta huvudkontoret/verkstaden för Truma som låg i München, ca 15 mil nordöst om oss. Perfa då drar vi dit om jag inte får igång den.

Under tiden Annika fixade frulle så mekade jag värmare. Såg eller hittade inget ovanligt mer än två snabbsäkringar jag stängde av och satte på igen samt en kabel som såg lite ledsen ut som jag pillade lite på. Gjorde ett nytt försök och se på fan nu hoppade värmaren igång !! Tack och lov för det, för husbilen blir rätt snabbt utkyld trotts el elementet.

Efter debaclet med värmaren så skulle vi ner på stan, framför allt skulle vi dricka kaffe eftersom det sista hade gått åt på söndag kväll. Hittade en buss och köpte ett 24 timmars pass som gällde över allt i stan. Kom ner och det första vi gör när vi klev av bussen på centralstationen är att ta en kopp Amerika coffé. Tror det var länge sedan en kopp smakade så bra ! Hittade dom vanliga turistfällorna, mängder med souvenir shoppar, restauranger, och små pittoreska fik. Köpte en t shirt var och sedan tog vi bussen hem igen och somnade en timma istället. Klart mer värt en snurra runt i stan 😉

 

Publicerat iBlandat