Hoppa till innehåll

Vilodag !

Fredagen vart en vilodag efter våra strapatser på Skuleberget dagen innan. På förmiddagen så kom morbror och moster förbi och plockade upp oss för vidarebefodran hem till dom där det vart gofika och lite socialisering innan vi åkte tillbaka till husbilen, via Varvsberget som det är en galet bra utsikt från ut över Örnsköldsvik.

Örnsköldsvik från Varvsbergets topp

Vi valde att stå i Örnsköldsviks gästhamn över natten och fick en av dom sista platserna innan det vart fult. Här kan man gå in på nätet och boka ställplats, till stort förtret för många, men jag tror att det är något vi kommer få vänja oss vid då antalet husbilar ökat galet mycket under 2020. Hur som här finns allt du kan önska i form av service i väldigt fräscha lokaler.

Fullsatt ställplats på kvällen

Dessutom så är det nära till centrum, vilket vi anammade på torsdag kväll då vi lyxade och gick ut och åt en pizza och en kall öl. Pizzerian ligger på en tvärgata och ser ut som den sett sina bästa dagar, men akta dig vilka goda pizzor dom bakar här ! Ska ni äta pizza i Övik så rekommenderar jag verkligen den här !

 Il Padrino, Läroverksgatan 14 Örnsköldsvik

Efter mat och kall öl så var det dags att cykla upp och bunkra lite på glasbanken inför vår stundande resa upp mot Stekenjokk. Vart en liten fadäs på Bolaget som lyckades ta betalt för två flaskor whisky. Det här kom vi inte på förrns på kvällen då vi satt och slöade i husbilen, hur kunde det bli så dyrt. När vi granskade kvittot så såg vi det var dubbelt av wirren !!! Jaha hur gör vi nu då ? Bolaget stängt och kan man komma dagen efter och påpeka att dom gjort fel…..Nåja vi somnade tidigt 😉 ganska slutkörda och dagen efter så tog vi en tur upp till Bolaget för att se om det gick att göra något. Och jodå det gick alldeles utmärkt, dom kontrollerade antalet flaskor på hyllan mot vad som var sålt och såg att det var fel så pengarna tillbaka och vi var nöjda.

Vi shoppade runt lite igår i Örnsköldsvik, som är en relativt lagom stor stad. Det finns allt du behöver och självklart ett shoppingmeka precis norr om stan med dom vanliga drakarna samlade på ett och samma ställe. Var på något som heter Strömsknallen och hittade äntligen ett par Graninge skor jag letat efter långe likaså Annika lurade jag på ett par. Dom är väldigt sköna att gå i om du ska gå långt och ger bra stabilitet till foten. På väg från knallen till Max som påpassligt nog ligger ca 30 meter från shoppingen för en sen lunch så hör vi och ser hur en stor fullastad timmer bil tvärnitar mitt i rondellen. Det här är livsnerven genom Övik, två stora rondeller mitt i stan eftersom E4:an går rakt igenom. Vi tittar hur hela lastbilen står och gungar och ut flyger en galen lastbilschaufför och går bakom sitt släpp. Vi tittar och funderar men magen säger vi ska hoppa det och gå in och beställa mat. Vi väljer att äta utomhus och sätter oss påpassligt i läge så vi kan se vad som hänt.

Finn ett fel !

Det visade sig vara en Epa traktor som försökt klämma sig mellan timmerbilen och rondellen….Gick sådär kan man säga. Vi satt på första parkett och såg hur köerna snabbt växte men vi skulle vidare så vi lämnade dom åt sitt öde. Synd på Epan men han lärde sig säkert någod av den incidenten.

Sista stoppet under vår spontana shoppingtur vart på Batterlilagret, där vi inhandlade ett nytt fräscht bodelsbatteri. Vi har släppa runt på diverse olika batterier med varierande kvalitet under två säsonger och nu fick det räcka. Sen har vi har fyra veckor kvar ute på vägarna och kan inte hålla på leta ställplatser med el var och varannan dag. Det vi hade innan bytet tappar så mycket kraft och invertern larmar omgående dom få gångerna vi kör den, så vi såg det som bäst att köpa ett fräscht batteri, då vet vi att det inte är trasigt där i alla fall ! Det blev ett Varta 105 ah som ska räcka gott då vi fricampar. Sedan drog vi oss mot Kasa och vår högst privata ställplats med verklig fullservice där vi stannar fram till söndag 😉

Publicerat iBlandat