Hoppa till innehåll

Varm varmare varmast

Som rubriken lydde så är det galet het ute den här helgen, just nu har vi +28 och klockan är 18:10. Kan bli lite svårt att somna antar jag. Ikväll står vi på en ställplats utan några bekvämligheter alls. Enda vi fick är en parkering direkt vid vattnet !

Men vilken parkering, ni ser ju själva. Här blir vi till imorgon söndag och sedan drar vi oss troligen upp en bit ovanför Gävle. Gjorde ju en dundermiss igår, glömde att köpa snus och insåg att jag var tvungen att hitta en affär idag. Så vi lämnade vårt kanonställe i Kallerö och åkte till Öregrund för att bunkra snus men också lite frukostägg etc. Ja ja ja jag vet sluta snusa yada yada har hört det för så lägg ner. Lyssnar inte på det örat idag 😉

Öregrund hade varken jag eller Annika vart innan så det var en glad överraskning att hitta den lilla pitoreska stad som det är. Precis bredvid havet med en hel massa restauranger i hamnen. kan ju anta att det inte är lika livat under vinterhalv året där ! Hittade en snusmack och även ägg och 9 volt batteri till brandvarnaren. Dessutom så var det gratis tömning av toa och diskvatten tank på så vi passade på att rensa upp redan efter en dag på vägarna !

Ikväll står vi i Fagervik på en ganska lagom ställplats där det får plats 10-12 husbilar men vi är bara fyra stycken ikväll, det är skönt blir lagom avslappnat då. Det ligger sex nya hus här nere precis bredvid kajen och det är kombinerade sommarstugor och båthus. Du kan parkera din båt inne i huset o bo där samtidigt.

När vi lämnade vår ställplats vid Kallerö så tänkte vi kvista förbi Forsmark kärnkraftverk, men tji vad vi bedrog oss. Där var det bevakad väg med bommar och stopp där man skulle förklara vad man skulle in i själva samhället och göra. Säkerhetsklassat så det heter duga kan jag tänka, så vi vände lite snopna och drog vidare där vi är nu. Påpassligt nog så låg det en kiosk här som sålde/säljer nyrökt fik eller räkor så middagen ikväll blev rökt lax med örtagårdskryddning. Till det kulpotatis från ICA 🙂

Har även hunnit med ett dop i havet för att kyla ned hela maskineriet ! Det kostar på i den här värmen…

Publicerat iBlandat

3 kommentarer

  1. Ove Ove

    Huskut,huskut trevlig kvällsläsning just innan John Blund kommer…Dessutom är det fyrhelg lördag söndag med Radioamatörer och folk i en massa fyrar….

Kommentarer är stängda.