Hoppa till innehåll

Utflykt till Pula

På måndag var det så dags att vidga vyerna för oss två ingrodda semesterfirare ! Vi sa i helgen att vi kanske skulle se oss omkring och så det vart. Bokade bussbiljett till Pula, en betydligt större stad än där vi är nu Rovinj. Tror det är runt 60000 invånare i Pula. Bussbiljett köptes på Internet för den ringa summan av 192:- t/r för oss båda. Då fick vi varsin numrerad sittplats i en väl nerkyld turistbuss. Resan till Pula tog ca 40 minuter ink diverse stopp här och var. Inte tal om stopp signal, nej man går fram till föraren och säger till när det är dags att hoppa av så stannar han på lämpligt ställe ! Rutinerade förare var det också ! Körde som det brann i baken på dom och det är inga breda fina vägar här nere direkt.

Men fram kom vi och det primära målet var Amfiteatern i Pula, som byggdes av romarna mellan år 2 tom år 81. Stor var den och relativt välbehållen också för den delen. Så vi hoppade av på Pula busstation för att leta upp arenan, men så slog hungern till i oss och vi kände nog att det var dags för lite mat annars fanns risk för en riktig fight inne på arenan under eftermiddagen. Sagt och gjort matställen fanns det gott om, trodde vi ja men det visade sig vara mest coffee shops som sålde DYRA pizza slicar eller mackor samt öl. Så vi (jag) letade med Google maps upp en hederlig McDonalds. Du vet vad du får och vad det smakar. Under vårt sökande efter matställe så höll vi ögonen öppna så vi evt skulle se arenan också. Den är inte direkt liten så den bör synas, men vi lyckade snudd på missa den helt tills vi stod 30-40m framför den ! Första man blir blind på är ögonen.

Nåväl mat fick vi och så tog vi det vanliga varvet på turistgatan som faktiskt gick i en stor cirkel och som sålde kläder kläder och lite mer kläder…..Fattar inte hur det kan löna sig men turisterna kanske får det att rulla. Sedan konstaterade vi att det fanns galet mycket bankomater också, typ var 10-12m så var det en bankomat. Skumt !

Arenan i sig är stor när man kommer innan för murarna, för in skulle vi men det kostade ju givetvis en peng det med. Tror vi betalade 110:- för oss båda och så var vi inne. Har man bara tillräckligt med fantasi och har set filmen Gladiator ett par gånger så kan man föreställa sig hur det var inne på själva slagfältet. Vi strosade runt och tog pauser här och var för solen brände från ett helt klarblå himmel igår ! Funderade lite på hur dom byggt eftersom det inte fanns så mycket hjälpmedel för en 2000 år sedan ! Konstaterade lite sarkastiskt att när romarna byggde sina arenor så for vi i norden runt och bodde hyddor och slog ihjäl varandra så gott det nu gick ! Se på bilderna så förstår ni vad jag tänker ! Inga dåliga byggnader dom fick till. Värmen tog ut sin rätt till slu för oss båda. Trotts det fanns tid kvar så letade vi upp en bar på stationen och satt oss ner och tog en öl eller två och inväntade bussen !

Turistgata

Fd palats

 

Varvet i Pula
VA hur hamnade dom här !!
Publicerat iResa