Hoppa till innehåll

Truma….

När vi kom till Sverige igen närmare bestämt Trelleborg efter vår Europaturné, så fungerade inte Truma värmaren. Nere i Kroatien och Italien så behövde vi inte använda den men nu tillbaka i Sverige så var det dags att få upp värmen igen. Den var död, stendöd ja så tillvida att den surrade till och sedan så lös den illrött och sa ”Jag vägrar starta nu” ! Nåja det ordnade upp sig, efter diverse felsökning så gav jag upp och vi köpte en elvärmare istället eftersom vi var på väg hem. Sen att vi hittade en undanstuvad inne i husbilen är en annan sak……Hade ju dessutom körförbud pga besiktad men det hade vi bokat på uppvägen genom Tyskland så vi hade tid i Trelleborg för besiktning med gastest.

Hur som i veckan tänkte jag at det var dags att ta tag i Truman och försöka få liv i den igen. Mailade Fogas i Älvsjö som jag har hört vara väldigt bra på allt gasfix inklusive Truma. Jodå det fixar vi, kan vara svårt med delar till din 6002 C, men skruva ut värmaren och ta med in för vi mekar inte på plats. Eeeeee skruva ur !!! Näeeee där försvann det alternativet, här ska inte skruvas ut något som jag inte vet hur det är monterat och inte nere i den trånga lådan ! Har lusläst diverse olika forum i jakt på någon form av fix och jag tror jag är det på spåret nu.

Truman startar med ett surr, som den ska sedan börjar den klicka, som den ska och det är då den ska tända också. Gör. Den. Inte, där slår den av och indikerar med en ilsket röd lysdiod att den inte vill ! Så då med min enkla logik så är det antingen fel på ventilen från gasolflaskorna eller så är trycket för lågt vid magnetventilen på Truman som gör att den inte släpper in gas i brännaren. Vilket bara inträffar om trycket från flaskan är för lågt.

Så nu ska jag plocka isär och byta reglerventilen vid flaskorna och sedan se om jag an rengöra magnetventilen. Sen får vi se hur jag går vidare !

Publicerat iService