Hoppa till innehåll

Söderut igen

Idag är vi på väg söderut igen, närmare bestämt till First Camp Mölle. Vi bokade för ett tag sedan och tänkte en påsk i Skåne blir bra med vårvärme och massor av sol….eller inte ! Just nu så vi i Gränna och ute är det väldigt kallt men en sol som försöker bryta sig fram. Läser man SMHI för påsken så ser det inte ut att finnas några större förhoppningar om sol heller.

Nåväl det är bara i början på april så det är helt i sin ordning, som tur är så styr vi inte över vädret ännu.

Igår startade vi från Nyköping på kvällen eftersom Annika sambo hade jobbat hela dagen. Körde i hällregn och på slutet även dimma ner till Gränna hamn där vi stått i natt. Vi åker vidare under dagen för att hinna ned till Helsingborg innan mörkret lägger sig. Sedan får vi se vad som händer, har inga större planer men Kullens fyr ligger nära vår camping och även Höganäs som har någon form av försäljning av keramik 😉 Blir några lediga dagar utan jobb bestyr.

Ibland får vi frågan varför vi åker så långt ? Finns nog inget enkelt svar på den men vi har åkt en hel del i Sörmland där vi bor och vart på en hel del platser så vi vill se lite annat också. Vi började med husvagn 2015 för att sedan byta till husbilen 2017. Så vi har hunnit med en del resor inom vårt län. Sedan tycker vi båda om Skåne, det är en vacker del av vårt avlånga land. En del är nöjda med att bara ta sig ett par mil hemifrån, och jodå det gör vi också med jämna mellanrum. Men ibland vill man se lite annat och då bär det iväg, som nu i helgen. Tanken är att vi ska bo betydligt mycket mera i husbilen nu när man får jobba hemma (jag) och vad passar väl bättre än att ha en husbil ! Tack och lov så har ungarna lovat att campera hemma hos oss då vi bor rätt centralt och man kommer upp på stan inom några minuter.

Publicerat iResa