Hoppa till innehåll

Drar vidare

Gårdagen stod vi i Fagerviken några mil söder om Gävle, där vi stötte ihop med Britt-Marie och Lars från Falköping, som skriver i bloggen http://bmlarsreseblogg.blogspot.com/ väldigt trevliga och vi vart sittandes hela kvällen eller till runt 2200 innan vi kapitulerade för myggen. Det var galet mycket mygg igår kväll och vi höll ut i det längsta. Men vadå det var 27 grader varmt och helt vindstilla. Vi utbytte lite reseberättelser och erfarenheter från våra husbilsliv. Dom är också på väg norr över och risken finns nog att våra vägar korsas igen !

Fagerviken ställplats
Fagerviken

Vi startade för ovanlighets skull och för oss ganska tidigt imorse, runt 1030 för vidare färd upp mot Söderhamn. Jag hade sett ut en ny ställplats i mappen Ställplatser som heter Söderala hembygdsgård, tror det finns vägvisning från E4:an. När vi åkte från Fagerviken så stötte vi på en Qstar mack ganska omgående, ryktet säger att dom har skitigaste dieseln vilket vår gamla MicAnn går väldigt bra på så vi svängde in och fyllde upp. Fanns även luft att få om man behövde det ! Och ett vattenutkast för färskvatten men det behövdes en fyrkants nyckel och det hade inte vi så vi drog raskt (nåja) vidare !

Bönans fyrplats

Efter vägen så såg jag plötsligt en skylt om Bönans fyrplats så det vart snabb kursändring och en liten avstickare för att se den gamla fyren, klart trevlit utflyktsmål och det fanns även en grusparkering som tydligen räknas som ställplats om man vill stanna för att sova en natt. Vi tog en promenad och fotade lite, tyvärr var fyren stängd för besök men had evart intresant att gå upp i den 19 m höga fyren för att se på utsikten.

Bönanas fyrplats II

Jag har Sygic GPS i en iPad som GPS, fungerar väldigt bra för oss och vi är inne på tredje året med den och inga konstigheter. Ibland när vi har vart ute i Europa har den gått bananas men vem gör inte det då och då 😉 Dessutom att ha den i en iPad gör ju att du har en stor bild som du verkligen ser det du ska i. Nåväl vi har ställt in den på bara småvägar ink grus om så behövs och den drog oss vidare på något som heter Jungfruvägen, vi hade ingen aning om att den låg här och ska jag vara riktigt ärlig så tror jag varken jag eller Annika hört talas om den.

Mårdängssjön

Jag hade ställt den på Mårdängssjön eftersom där stannade vi alltid på väg upp till Norrland då vi var små och bilade upp med morsan och farsan. När jag tittade på kartan tyckte jag inte det var rätt men när vi kom fram var det precis som jag minns det, dock har ju vegetationen vuxit en aning kan man säga….

Stannade för lunch och satt på en hylla som var handikappanpassad där någon dock snott ett par av brädorna till bänkarna. Hur som så dukade vi upp med bord o lunch intogs med utsikt över Mårdängssjön nu kan jag pricka av det på min bucket list. 2017 på väg till Treriksröset körde vi gamla E4:an över Björklinge och den berömda korvmojen i Månkarbo ! Nu har jag inte så mycket mer att pricka av, förutom Sandöbron om ett par dagar !

Vi siktade på Axmarby eftersom vi skulle fortsätta på småvägar upp till Söderhamn. GPSn ville prompt att vi skulle gena ut på E4:an men se det fick den inte. Vi kom vägen över Axmarby för ett par år sedan då det vart trafikolycka på E4:an och tyckte det var en väldigt bra väg att köra så man slipper alla köer och tok då det är 2i1 väg till och från mot Gävle. Dessutom så ser man så väldigt mycket mera när det inte är motorväg.

Annika körde och jag satt och läste Ställplatser, då hittade jag kvällens ställplast som är i Stugsund.Övergav snabbt Söderala hembygdsgård eftersom vi fick fullservice här. Vi står på en stor kaj med relativt livlig båttrafik. Priset för nattens grusplan är 100:- men då får vi all service vi vill ha, Tömma gråvatten, wc kasset, dusch, toa, el. Ser att det sitter en Leader skylt på servicehuset så jag förmodar det är EU sponsrat till viss del, i alla fall servicehuset som är split nytt och välstädat. Själva platsen är en stor grusplan men vad gör det för en natt ! Gott om platser är det också typ 30-40 st tror jag och väldigt många elstolpar, Utsikt mot leden in till Söderhamn med båt. Vi har nr 19 så det finns en del att välja på. Här ifrån går det en fin cykelväg ända fram till Söderhamns C.

Här blir vi inatt för att bunkra el och duscha av oss värmen dom senaste två dagarna, även om vi badade igår i Fagerviken, samt tömma vatten och fylla på för vidare färd norr ut.

Publicerat iResaService

3 kommentarer

 1. JoY JoY

  Hej på er, MicAnn. Såg erat namn nämnas på BrittMarie o Lars blogg och blev nyfiken. Kul namn på bloggen ni har, då min bror heter Micke o hans sambo Ann och jag haft en hund som fick heta just Mickann, döpt efter dom två. Oj det blev en lång förklaring.
  Kul att ni ger er iväg uppåt landet. Vi har och är fortfarande kvar här uppe, just ni vid Litsjöforsen/Vildmarksvägen.
  Ha en fin resa och det blir roligt att följa er/Yvonne

  • Hej JoY
   Men vilket sammanträffande, då var vi inte först med det namnet 😉 Japp vi är på väg upp mot Stekenjokk men lite väderberoende. Blir dte för dåligt vänder vi i Dorotea och siktar söderut igen !

   • JoY JoY

    Vi står på Steken just nu och det är helt fantastiskt, vindstilla och solsken, stannar här tills vädret vänder och det lär det göra på onsdag.
    Hinner inte med att skriva på bloggen just nu hihi
    Ha en fortsatt fin resa

Kommentarer är stängda.