Hoppa till innehåll

Söderhamn och vidare

Gårdagen stod vi på Stuguns ställplats precis utanför Söderhamn och det var som jag skrev helt kanon. Vi han tom ta en cykeltur fram och tillbaka till Söderhamn, blev 9,9 km till slut efter ett besök på Oscarsborg.

Oscarsborg, Söderhamn

Det var cykelbana hela vägen och när vi kom till centrum så vart vi uppmanade genom skyltar att ”Cykla varsamt” Lite lustig kommentar tycker jag men det är väl självklart att inte fara fram som en Stockholms cyklist 😉

Söderhamn i kvällssol

Idag måndag, första dagen på semestern så startade vi från Söderhamn runt 1100 eftersom någon hade tagit en väldigt låååång sovmorgon ! Vart inte frulle förrns runt 1000 och jag han både fika en god stund ute i solen och fixa lite kokta ägg innan någon vaknade !! Vi nyttjade all bekvämlighet vi fick för 100:- det kostade att stå på ställplatsen. Mao dusch, gråvatten, kassett, nytt vatten. Huskeligt så skönt det är med en varm dusch och få skölja av sig efter hettan i helgen.

Idag satte vi kursen mot Iggesund och Boda grottorna. Sjusovare Annika har en fetisch för grottor och jag såg att detta kanske kunde vara något för henne. Vi körde Jungfruvägen fram till Iggesund och sedan var det skyltat ända fram till parkeringen. Det är en enkel parkering med grillplats och några träbänkar. Därifrån är det ca 150 m fram till ingången till grottsystemet. Finns snitslat hela vägen fram. Men se upp det är väldigt stenigt och det är verkligen stora stenblock man ömsom jumpar på ömsom klättrar över.

Vägvisare
Boda grottorna I

Boda grottorna är även klassat som naturreservat dock ett litet sådant på bara 4 hektar. Väl fram vid grott öppningen så gick vi båda ner för ingången och konstaterade att vi saknade lyse eller Annika saknade det, jag ska inte ner under jord igen. Jag var med nere i Tykarp grottorna för fyra år sedan, kan fortfarande tänka på det med en rysning, så jag valde att stanna ovan jord denna gång. Nåväl lamporna låg ju självklart kvar i husbilen så vi vände åter för att hämta dom. Ska säga att det är en rätt bra stigning upp till grottorna så det kändes lite snopet att gå tillbaka fram och åter. Man klarar sig INTE med mobilen bara för det är svart.

Annika på väg upp ur underjorden !

Efter den lilla utflykten så fixade Annika pannkakor till lunch, innan vi vi körde vidare mot Galtström där vi står ikväll.

Publicerat iBlandat