Hoppa till innehåll

Slottet

Vi har legat still ett par tre dagar på en camping i Simirone som ligger vid den södra stranden på Gardasjön. Camping Village heter stället fyrstjärnig camping, det finns allt och lite till. Kan nämna service huset som är ovanligt med svenska ögon set ! I Sverige har vi också servicehus på alla campingar, det brukar innehålla ett par duschplatser, diskplatser, WC för både han och hon och om det är en fyra eller fem stjärnig camping så även tvätt och diskmaskin. Det fanns samma här på campingen vi stod på, men skillnaden var att det var 15 diskplatser 10 duschar, tvättmaskiner, massor med WC:s etc. Tankarna föll direkt på en gammal militärförläggning ! Enda skillnaden var att det här var topp fräscht ! Det var bara lite mycket av allt ! Det fanns ju även en restaurang och en liten affär där du kunde handla det nödvändigaste. Vi tog lite småpromenader runt campingen för att titta hur det såg ut, till 85 % var det tyska och holländska campare där, sen var det några fransoser, polacker, schweizare, österrikare. Tror vi hittade en svensk men han försvann till dagen efter.

Torsdagen så var det dags för utflykt igen för det fanns ett slott, Scaligero Castle på en halvö som sticker ut i Gardasjön. För att ta oss dit så tyckte vi det var en helt ok ide att cykla. Trots det var +28 ute och solen stekte från en molnfri himmel så grenslade vi våra hårt beprövade och beresta stålhästar 😊 och gav oss ut i den Italienska turisttrafiken. För trafik var det, om vår camping låg lugnt och bra till så var det full fart ju närmare slottet vi kom ! Vi cyklade nästan ändra fram bland bilar, bussar, gående etc. i en aldrig sinande ström. Vart kom alla ifrån, ja inte från vår camping i alla fall. Vi tog god tid på oss och Annika drog iväg högst upp i ett av tornen för att fota och titta på utsikten. Jag avstod efter funderat på svett faktorn och inte minst för höjden, räknade att det var sex våningar upp och i värmen så tack men nej tack. Jag satt kvar och väntade och han lagom torka upp igen tills vi försvann in i myllret för att leta reda på ett ställe att äta på. Jag sa på skämt att vi skulle hitta en restaurang med röd rutiga dukar och fiolspelare och vi hittade en som hade rutiga dukar i alla fall ! Så där vart det resans andra pizza som smakade sjukt gott. Tror det är något med osten som gör dom får den smaken !

Något som var rätt roligt att titta på var morgnarna på campingen. Alla campingar har en utcheckning som brukar vara mellan 1030-1200 oftast. På vår camping var det redan 1000 som man skulle checka ut. Vi visste inget om detta fram tills vi skulle boka ännu en dag och sladdade in runt 1130 och personalen påtalade att vi skulle sagt till tidigare då…..Nu fick vi också förklaringen till varför hela campingen var på benen när vi vaknade och höll på göra frukost, det var ju alla som skulle resa vidare och skulle checka ut 1000. Det var spännande att se allt som hände hur folk sprang med soppor, tvätt, disk etc ! För att starta och dra iväg vidare mot nya mål !

 

Önskebrunn

 

Vårt läger som det ofta ser ut där vi är !
Palmallé

 

 

Publicerat iResa