Hoppa till innehåll

Skåne påsk

Vädret har ju lämnat allt övrigt att önska men å andra sidan det har vart sol alla dagar. Annika sambo monterade upp vindskyddet direkt vi kom fram till Mölle camping. Det gjorde nytta för det vart som en egen liten oas. Solen värmer då man sitter i lä och vi har suttit ute. Dagtempen har legat på mellan 5 till 9 grader och inatt var det som kallast -3 !

First Camp Mölle

Långfredagen var tanken att vi skulle cykla ner till Mölle men det blåste så in i h-e motvind så vi valde att ta bussen som gick här utanför precis. Vart gratis buss eftersom bussarna är avspärrade så man har ingen kontakt med föraren och kan betala sin biljett eller visa upp den. Nere i Mölle var det folkrikt även denna kalla dag ! Vi tog en promenad mot Kullens fyr via Ransviks veranda som ligger på lagom gångavstånd från Mölle.

Man går efter en strandpromenad först i Mölle för att sedan växla över till en stig som kan vara lite knepig. Sträckan är väl ca 2 km och man ser Ransvik mest hela tiden. Efter Ransviks cafe så väljer du om du vill fortsätta mot Kullens fyr, vilket är en jobbig fortsättning med en hel del stigningar. Jag och Per kompis valde att gå tillbaka mot Mölle medans Annika sambo och Cathrin kompis valde fyren. Per och jag ansåg inte det var värt allt slit och enades om att vi skulle ta bilen upp på söndag och så vart det. Så vi vände åter efter läst en karta och trodde vi gjort ett smart val att gå genom en bokskog och en vandringsled tillbaka mot Mölle.

Men shit vilken start det var för oss ! Vägen gick kraftigt uppåt säkert ett par tre hundra meter innan det planade ut så vi hade jämt skägg att ta oss upp ! Men sedan planade det ut och vi fick en riktigt trevlig tur sista biten. När vi gått där ett tag så ringer våra respektive och rapporterar att dom ger upp och att även dom kan tänka sig åka bil upp till fyren på söndag 😉

Vi besökte eller såg även Baguetterian 2020 som ligger nere i hamnen i Mölle, såg lite konstigt ut med ett så nytt hus mitt bland alla gamla fiske stugor och hus. Catherine och Per köpte varsin macka och dom fick med beröm godkänt. Så det fungerar säkert, att dessutom Emma Andersson vinnaren av Robinson 2003 och fd hockey proffset Henrik Zetterberg står som ägare till detta gör säkert sitt till för turisterna. Hur som bra initiativ och jag tror helt rätt, att ta en lunch macka eller köpa med sig o äta ute på klipporna fungerar bra.

På lördag så vart det även då en promenad till Krapperups slott som faktiskt ligger bara någon km från campingen. Vi valde dock en lite längre tur som gick via stranden ner mot Lerberg för att sedan svänga in mot slottet. Det var ett lite slitet slott med mängder av träd jag inte visste fanns ! Dom hade även ett välrenommerat café som sålde galet goda bakelser/tårtbitar. Cathrine bjöd på till efterrätt efter påskmiddagen som inmundigats i kylan och solen men som smakade fantastiskt, både bakelser och påsk mat.

Campingen i sig First Camp Mölle är helt ok, det är välstädat och finns allt du kan tänkas behöva. Duschar och WC välstädade och i shoppen finns allt inklusive nygräddade frallor till frukosten. Alla håller bra Corona avstånd både när man möts ute och inne i shoppen så det fungerar utmärkt. Det vart snudd på fullsatt på långfredagen på campingen, men alla är som vanligt trevliga och dom värsta festerna har uteblivit. Kan ju bero på vädret också iofs….

Publicerat iResa