Hoppa till innehåll

Rostock !

Så var vi då äntligen i Tyskland. Den genomtråkiga resan över Kattegatt gick bra men det är ju såååå segt eftersom båtarna är mer fraktbåtar och har bara byggt en liten kafeteria och taxfree såklart. För övrigt finns inga bekvämligheter alls, så det blir lite drygt att sitta av sex timmar på en båt som till större delen består av Polsk besättning och där det talas polska i högtalarsystemet. Nåväl slut gnällt nu.

Trelleborg måndag morgon, många husbilar är det som ska vidare ut !

Vi anlände till ett väldigt regnig och grått Rostock 14:00 idag. Tog en avstickare ner till Calles för att bunkra diverse drycker inför våra fem veckors rundresa. Bland dom sista utposterna vi ser svenskar på sedan blir det mest tyskar framöver.

Vätskske station !

Så efter Calles var det dags att tanka upp Micann, vi körde på ångorna från färjan och till macken. Dieseln i Tyskland kostar idag 11.69, att jämföra med hemma i Sverige där dom ville ha 16:00 i Trelleborg. Ska man tanka 65 liter åt gången så är det en viss skillnad på priset. Sen att husbilen går som en F1 bil är ju bara en bonus eftersom här har dom inte tryckt ner allt skit som går att få bara för att det ska bli renare. Sen tar vi diskussion om fossilbränsle en annan gång, jag tankar kör och skrattar hela vägen !

Billig bra diesel 🙂 bilen går galet bra på Tysk diesel

Vi kom fram till vår första övernattning som ligger ca 5 mil väster om Rostock. Stället heter Ostseebad Rerik en riktigt trevlig camping/ställplats med bra pris. Vi behövde serva både oss själva och husbilen med dusch och färskvatten så valet var enkelt, vi tog kurs mot campingen och hamnade vår vana trogen nu mitt i rusningen i Rostock !

Bildäck på färjan
Rundtur på färjan

Jamen varför inte det måste ju provas på, så där vart vi ståendes i köer nästan en timma innan det släppte.

Är korsar ångloket en av gatorna i staden !

Drog vidare och stannade på ett ställe som jag glömt namnet på för att fylla på kylen med diverse vanliga förnödenheter. Kom till ett ställe efter vår shopping där vi vart ståendes länge och väl vid ett röd lyse, tillslut sa Annika men vad händer kommer det ett tåg eller och se på tusan, uppför backen kommer ett ånglok och korsar vår väg ! Lite oväntat men väldigt roligt att se ett riktigt ånglok på riktigt i drift. Var ju en turist attraktion säkert, så lite drar det att söka upp den idag och ta en tur. Vädret lämnar allt övrigt att önska just nu. Det regnar och blåser på tvären. Ibland då trädet vi står under ruskar på sig så kommer miljoner vattendroppar ned o slår på taket.

Idag får vi se vad som händer, lite väderberoende är det ju. Men det ligger en gigantisk strand bara ett par hundra meter från oss så risken är vi går ner och tittar om vi kan hitta någon bärnsten ! Och så var det ju ångloket ja…..

Publicerat iResa

En kommentar

Kommentarer är stängda.