Hoppa till innehåll

Regnet det bara…..

…..faller ner och jag är så blöt om både skor och strumpor ! Nästan i alla fall, för nu har det regnat hela fredagen och det startade redan innan vi vaknade eftersom det redan regnade då. Nåväl vi har stått två dagar uppe i nv Holland på ett ställe som var hur bra som helst och vi fick tom lite sol igår, det ni inte illa där man nästan kan ställa klockan efter skurarna. Ja ja ja mycket gnissel i lådan nu men va fan….det regnar ju. Platsen vi stod på heter Jachthaven Middenmeer  

Ställplats Middenmeer

Vi kände och märkte att det var dags att ta det lite lugnare, tittade på kartan och räknade ut att vi kört ungefär varje dag och det sätter sin spår, vi var åktrötta. Då passade detta bra. Middenmeer är en lite pitoresk by med det nödvändigaste som bageri och en dagligvaruhandel med ett klart godkänt sortiment. Sen har vi ju Jan Pattat så klart ! En form av gatukök där frityrgrytorna gick på högvarv. Oavsett vad du beställde så åkte det ner i oljan ett par minuter.

Bygata i Middenmeer, kolla fågelholkarna på varenda träd !

Jag beställde en hamburgare special, som serverades nyfriterad med stekt lök och en låda pommes som skulle doppas i jordnötssås. Jorå seru så att man får lite nya matinfluencer så är ute på resan. Annika beställde något korvliknande men som var segt så jag antar det var en friterad marsmallows HA HA HA.

Föregångaren till mopeden !

Idag fredag var tanken att vi skulle till ett ställe som heter Giethoorn men med tanke på vädret, det regnar sa jag va ? Så tog vi en kördag istället och har nyss parkerat i Leer precis någon mil in i Tyskland. Grannstaden är Papenburg där många av världens största lyxkryssare är byggda på Meyer-Werft. Här blir vi troligen en natt för att sedan ta oss upp och förbi Hamburg nu under helgen då det är mycket lugnare trafik på autobahn. Här är det tydligen någon form av stadsfest på gång under helgen. Det står ett tivoli på vår första ställplats så det gick inte men nu har vi hittat en precis 100 meter från centrum så det ska nog ordna upp sig till slut.

Resan från Middenmeer gick över Afsluitdijk  Det är en 32 km lång dubbelfilig väg mellan havet och en stor insjö, läs länken jag lagt in ! Rätt ballt eftersom det idag blåste kuling och vinden slog direkt mot sidan på husbilen. Vi stannade på ett stopp för att fotografera men blev snabbt varse hur hårt det blåste och hoppade in och fortsatte, men några bilder tog vi allt ! 

Nu vankas det ett glas vin och sedan kanske vi vågar oss ner på stan om det håller uppe, annars tar vi det imorron då det ser betydligt bättre ut, nåja……

 

 

Publicerat iResaStällplats

En kommentar

Kommentarer är stängda.