Hoppa till innehåll

På väg igen

Låt mig presentera husbilen Micann för er som läser här ! Vår husbil som vi åker med är en Fiat Ducato från 1996. Motorn är på 116 hästkrafter. Själva bolådan är byggd av Weinsberg ett tyskt företag som blev uppköpta av Knaus etc etc. Innermåtten där vi lever är inte speciellt stora. Tror längden från Sängen till stolarna i förarhytten är dryga 4m och breden är 2,4m vilket gör ca 9,6 kvm men så stort är det inte då är det friggebod storlek och det har vi garanterat inte ! Ståhöjden är ca 2 m så jag kan nästan gå rakt inne i bilen beroende på hur hopsjunken jag är !

Bodelen i husbilen set från sovrummet, köket till vänster matplats till vänster

Som ni ser på bilderna så är det köket till höger och bordet till vänster. Stolarna i hytten kan vi vända så fort vi står stilla och jag sitter alltid i förarstolen och skriver blogginläggen. Annika sitter ofta mittemot och spelar Yatzy med sig själv eller surfar. Toan ser ni i bilden mot sängen den är till höger. Det är en vanlig spoltoa med kassett på 17 liter som ska tömmas med jämna mellanrum…..Det går att duscha om man känner att det är ett måste men vi sköter ofta den biten på campingarna där vi far fram. Vi har det mesta i hushållsutrustning fast väldigt begränsat. En stekpanna, två kokgrytor, tre plastskålar. Knivar o gafflar för fyra personer. Samtliga tallrikar o glas är av plast. Sen har vi en del husgeråd som brödkniv, vanlig kniv, tänger mm.

Sovrummet längst bak med 150 cm dubbelsäng

Sammantaget så har vi allt men i väldigt begränsad antal. Allting vi lägger in kostar vikt och vår lastvikt är 660 kg och varken jag eller Annika är direkt som lagårdstörar !!! i Den vikten ingår då också 100 lit färskvatten samt 80 lit diesel.

Manöverpanel för det fiktigaste i husbilen. vatten, slaskvatten/gråvatten, laddning på batterierna, säkringar Termometer är uppsatt av mig ! Bevakar tempen i kylen och bodelen

På golvet har vi mattor som täcker hela golvet, värmen kommer från en Truma värmare. Den sitter i golvskåpet nere till vänster. Vi styr värmen inne med en termostat, som regler värmen efter ute och inne temperaturen. Väldigt vanligt förekommande i husbilssamanhang. Den drivs av gasol, liksom spisen, och sist men inte minst det är den som värmer vattnet till 40 eller 60 grader. Vi har ca 8 lit varmvatten då det är klart, så ska det duschas får det går fort ! Vi har ett bodelsbatteri på 220 ah som är kopplat till en inverter som kan omvandla 12 volt till 220 volt så vi kan koka kaffe ! Det finns som ni ser en diskbänk också så vi har egentligen allt som behövs men väldigt minimalistiskt. Vi har ingen TV och inte heller någon ugn. Vi läser, spelar Yatzy, pratar, promenerar etc då vi står stilla.

Solcellregulator till vä och Inverterpanel till höger

Idag startade vi resan hemåt kan man säga, vi ska till Belgien och så stannar vi i Haag hos Annikas dotter en natt. Vi sa ju att vi skulle köra ner till Spanien och ställa bilen där över vintern, så blir det tyvärr inte nu eftersom reparationen av golvet inne i bagaget/garaget kostade mer än vi räknade med. Där försvann P platsen i Spanien under vintern och flygbiljetten. Surt sa räven men va fan det kommer nytt år och nya planer.   

Under gårdagen var vi på en av stränderna vid Normandie, Utah Beach. Stod på vallen och tittade ner på stranden där soldaterna blev ilandsatta. Jag kan säga som så att det inte var någon hit….Dom gjorde ett bra jobb under dom förutsättningarna dom hade. Mycket strand att ta sig över. Hur som tänker inte skriva så mycket mer om det. Finns så mycket att läsa om Dagen D så det överlåter jag till er.

Minnesmonument på Utah Beach

 

Ett av alla fordon som transporterades till landstigningen på Utah beach

 

Tysk bunker Utah Beach

 

Ännu en bunker

Ikväll har vi tagit hus i en lite by som är som en sagoby med korsvirkeshus och små gator. Ställplatsen i sig är en grusparkering mitt i spenaten bland häst och kohagar !

Torget i sagobyn

Tyvärr fick vi känna på den franska arrogansen idag då vi skulle ta en öl. Kom till värdshuset/puben runt 2030 och frågade om det gick bra att ta en öl. Nej det är fullbokat fick vi till svar.

Bro mitt i byn

Då var det ca 16 lediga platser på fyra tomma bord. Nåja inte hela världen vi överlever det men lite surt att bli bemöt på det viset. Ska tillägga det att fransmän överlag är väldigt trevliga så det här är första gången vi stöter på det man läst om genom åren.

Även Frankrike har korsvirkes hus
Publicerat iResa