Hoppa till innehåll

På rullande hjul

Idag lämnade vi Frankrike efter nästan 11 dagar i landet. Frankrike är…. Frankrike ! Ett trevligt land med trevliga människor som dock inte kan varken engelska eller svenska ! Det finns väldigt mycket majsfält i landet och väldigt många är bönder. Vi har sett väldigt mycket grå halvtaskiga hus, det är ganska ratigt i byarna mellan städerna.

Lite sjabbiga hus och ledningar. Väldigt vanligt i Frankrike
Smutsiga och trasiga fasader finns det gott om i alla små byar
Ännu en av alla rondeller som finns precis överallt. Att hitta en fyrvägskorsning är svårare

Men ändå vi har trivts där och kommer alldeles säkert att komma tillbaka ! men inte inom dom närmaste åren, tror vi 😉 Så idag gick resan från Avion vidare genom Belgien som gick på drygt en timma tvärs över, finns inte mycket vi ville se där och lite halvtaskig med platser att stå på också så vi drog rakt igenom och ikväll har vi stannat på en fantastisk bondgård i Holland drygt två tre mil från gränsen till Belgien ! Imorrn onsdag ska vi köra upp mot Haag efter Atlant kusten där det finns en fin väg mellan öarna som är sammanbunden med broar. Tyvärr har det utlovats galet mycket regn men vi hoppas det mesta ska komma under natten.

Efter korsvirkes byn jag skrev om tidigare, så hamnade vi på en trevlig liten familjecamping mitt i en fransk by på landsbygden. Om ni tittar på rubriken Resväg 2019 så kommer ni se vart vi vart snudd på dagligen ! Tanken var att vi skulle stannat där två nätter för att ladda lite energi och tvätta både oss och lite tvätt.

Trevliga familjecampingen mitt i byn
Utsikt från trevliga familjecampingen mitt i byn
Husbilen Micann 🙂

Men så läste jag att Annette och Göran

Anette & Göran och Carthagon

från bloggen Husbil kors och tvärs var på väg ner till Portugal och vi skulle passera varandra med några mils avstånd. Vi hördes på mailen och vips så var ny ställplats bokad. Vi siktade in oss på Avion för att träffas vilket vi gjorde igår.
Så trevligt att prata svenska igen och så trevliga människor ! Vi umgicks större delen av dagen och så även på kvällen ! Anette och Göran kör en STOR Cartago E line, nej jag är inte avundsjuk ( jag ljuger så bra !)

Vi sa hejdå vid lunch idag tisdag då vi är på väg till Haag och Annikas dotter.
Innan vi skildes åt så passade vi på att städa ur husbilen Micann lite bös som samlats efter 23 dagar ute på vägarna. Vi har känt en äcklig liklukt i vårt bagage och det tog några dagar att hitta källan ! Det var snäckorna vi plockade nere i Frankrike på XX stranden som vi måste tvätta när vi får möjlighet. Luktar gamla lik. Nu ligger dom i vår färskvattenkanna så den är körd tills vi är hemma igen.

BONUSBILDER

Ställplats Avion
Vanligt med fritt Internet här och var
Ett krigsmonument med en massa namn på människor som försvann under krigen
Rastplats på väg till Avion i Frankrike. Samma väg som till Calais så det var gott om engelsmän
Vi hamnade på en riktig marknad mitt i stan där det såldes allt mellan himmel och jord och väldigt mycket produkter från traktens bönder
Cathedrale Saint-Pierre av Montpellier
Inne i Cathedrale Saint-Pierre av Montpellier
Altaret i Cathedrale Saint-Pierre av Montpellier
Publicerat iResa

En kommentar

  1. Det var så himla trevligt att ses! Vi gör om det närmare Södertälje, när vi återvänt till Sverige. Hoppas ni får fina dagar i Haag och sedan också när kommer hemåt.

Kommentarer är stängda.