Hoppa till innehåll

På rull igen

Så var det dags att ta ut vår nya husbil efter en rekordkort vinterförvaring. Den varade åtta veckor, under tiden vi flyttade och kom i ordning i vår nya bostad. Söndag kom med sol och friska vindar, h-e vad det blåste kallt ! Men vi trotsade blåsten och tog ut bilen, körde en kortare tur (13mil) för att få fart på både motor och däck. Stannade i Sparreholm vid hembygdsgården och fikade och höll på både frysa ihjäl och blåsa bort ! Men väldigt trevlig plats, har även övernattat där med gamla husbilen. Hem och parkera på gatan, var lite enklare då vi bodde på kobben, där stod den utanför huset och vi kunde lämna den olåst. Nu står vi mera mitt i stan och då blir det ett osäkerhetsmoment. Vi ska försöka hitta en något bättre plats men det är inte lätt.

Vintertäcket på

Måndag röjde Annika sambo i garaget på husbilen och även inne i bo delen. När vi hämtade den i januari i Örkelljunga så stuvade vi bara över allt från den gamla till den nya. Nu sorterade hon upp det vi skulle ha kvar och rensade ut en hel del onödiga ”bra att ha saker”. Vägde bilen innan vi åkte och den hade tappat ett par 100 kg ink sex sommardäck som låg i garaget också ! Så när jag var klar med jobbet och vi lasta allt vi behövde för en veckotur ink mina jobbprylar så lämnade vi Nyköping och hamnade i Vingåker !

Fikastund i solen

Det var en lagom start och här har vi stått i två nätter nu, men idag ska vi åka vidare mot Gullspång ! Ställplatsen i Vingåker är väldigt bra, ligger mitt i stan mittemot badhuset (30m) Det är gratis el på dom sex ställplatserna som finns här och du kan även fylla färskvatten. Elen var uppskattad att få eftersom vi inte testat något direkt sen vi köpte den. Vi har bla en el värmare från IVT i Växjö och den fick vi igång. Den har gått hela natten nu och det har vart varmt och skönt trotts låga temperaturer ute. Hittade också ett vintertäcke, det som ligger över framrutan. Det isolerar från kylan och gör att det inte blir fuktigt på insidan. Låg i en säk det stod källare på när vi köpte bilen, och vi har funderat på vad det kan vara ! Nu vet vi.

Vi fick även möjlighet att ladda batterierna i bo delen så i natt som kommer ska vi fricampa och se vad standarden är på dom. Har även provat dom hydrauliska stödbenen som kärvade lite efter den stått stilla. Jag har bytt solcellregulator till en modernare MPPT som tar tillvara på solenergin bättre än dom gamla PWM regulatorerna. Läs här vad som skiljer

Så man kan säga att vi startat säsongen 2021 och nu ser vi fram mot varmare väder bara !

Publicerat iResa