Hoppa till innehåll

On the road again…..

Senast uppdaterat den 10 augusti, 2020

Det var en gammal countrylåt med Willy Nelson ! Hämtade ut Micann i tisdags och eftersom vårt kompis koncept Halvsju hos oss fallerat nu pga av Corona så tyckte jag det var dag att ut och åka. Vi ställde väl Micann i slutet på oktober efter vår sista Europa turné ! Så här tidigt har vi aldrig tagit ut Micann tidigare, brukar vara i början eller mitten på april i vanliga fall, men med den mediokra vintern vi haft så kände vi båda att det var dags och eftersom vädret såg ganska hyfsat ut i helgen så passade det ganska bra. Vi har suttit hela den ska kallade vintern och sagt att vi borde ha husbilen ute eftersom vintern uteblir. Nu har vi den ute.

Gårdagen som var fredag så var det attack fix av husbilen för att komma iväg tidigt, eller nåja jag skulle till läkaren 1400 men sedan så drog vi vidare. Finns alltid så mycket m,an glömt som ska fixas och finns alltid en rutin för att få den körduglig igen så man kan bo i den. Dessutom så är det inte varmt ännu, men ljummet var det i alla fall då vi kom iväg upp på fastland ! Max igår var 13,3 ute och det får väl anses som bra. Hamnade hur som helst  i Eskilstuna mitt i stan på Strömsholmen där det var en ställplats för sex bilar. Inget annat än parkering för husbilar och även personbilar. Eftersom vi missat lunch pga fixande så gick vi upp på stan och hämtade hem varsin pizza, funderade ett ögonblick om vi skulle äta på pizzerian eftersom den var helt tom men vi fegade och gick hem och spritade händerna och åt pizza. Nattens sömn var sådär, sängarna är kanon i husbilen, nästan bättre än på hemma plan, men igår så var det löningshelg och jag tror alla Eskilstuna´s Cadillac hade samlats på Strömholmen där vi stod för att varva sina motorer, prata (högljutt) med varandra och spela skitdålig techno musik. Vart tog Rockabilly musiken vägen, jag bara frågar ?

Idag drog vi vidare skulle möta upp Janne o Monica som åker husbuss och var på väg till Malmköping. Dock lyckades Janne smälla sin Aldepanna så dom vart hemma i alla fall. Så här är vi nu på ställplatsen i Kungsör, precis nere vid Hjälmaren i småbåtshamnen, dock inget öppet så vi har varken landström eller WC men vi har båda delarna i husbilen så det är lugnt.

På väg till Kungsör så passerade vi Hälleforsnäs och Jürss mejeri ! Där gör dom illaluktande men väldigt god ost ! Vi var in och handlade en granbarks ost samt lite annat illaluktande till ikväll 😉 Sedan bar det av ut på vägarna igen för att till slut hamna här i Kungsör. Vi stannar här till imorgon söndag då det bär av hem igen, sen får vi se hur turerna går nästa helg. Var bud på att vi skulle åka en sväng med några andra husbilskompisar, men det beror lite på vädret.

Micann är ju en rutinerad dam som åldras med värdighet, dock finns det ju lite småskavanker här och var. Vårt största bryderi just nu är termostaten till Truma värmaren, den vill inte gärna fungera så bra på lägre lägen utan går helst igång på högsta varpå fläkten tokrusar. Varmt blir det, jävligt varmt men sedan ska den ju stänga ner också och det är även lite si o så med det. Sedan upptäckte vi det droppade under, tror det är från avloppet till grå vattentanken och det bör kunna fixas enkelt om jag kryper under i veckan med gängtejp och lite annat smått o gott ! Lite dragigt det får man räkna med, bilen är ju trots allt 24 år så lite skavanker ingår

Publicerat iResa