Hoppa till innehåll

Många mil

Även om vi räknar ned till vår långresa nu som är ca 16 dagar 4 timmar 34 minuter 29 sekunder från oss så har vi ju hunnit med en del åkande på hemmaplan också. Vi hämtade ju Cuben i mitten på januari. Kom hem ställde in den i garage och så passade vi på flytta från kobben ned till Nyköping ! Februari gick åt till att fixa i lägenheten, det kostar på att flytta från tre rum på 85kvm till ett rum och kök på 36kvm, men det har gått bra. Dock har det vart en och annan runda till återvinningen. Mars tyckte vi vi hade kommit i ordning ganska hyffsat så då var det dags att plocka ut husbilen igen.

Totalt fick den 12 veckor i värmen sen var det dags att börja rulla. Och sedan har det rullat….Ska se om jag får med alla ställen vi besökt ! Horndal, Ängelsberg, Smedjebacken, Hallstahammar, Trångfors, Västerås, Sparreholm, Åseda, Helsingborg, Hillerstorp, Sandhem, Falun, Karlsborg, Ytterhogdal, Kårböle, Vadstena, Vingåker, Åby kvarn, Tullgarn, Skansundet, Mölle, Gränna hamn, Rejmyre, Oaxen, Hornborgasjön, Avaträsk, Falköping, Mem, Norsholm, Örkelljunga, Utanede, Bolmen, Ängelholm, Motala och nu tror jag att jag fått med dom flesta ställen vi vart på. Sen så har vi ju stannat bara ett par timmar här och var men det minns jag inte alla ställen.

Hur som helst husbilen har gått ca 1000 mil sedan i mars och det var ju en av grundtankarna då vi köpte den här att vi skulle vara ute mycket mera än vad vi kunde med den gamla bilen. Den här fick ju sitt elddop redan i januari då vi hämtade den i Örkelljunga och vart kvar pga att vi inga vinterdäck hade. Första natten där kom det 25cm snö och det vart kallt runt -14 15 grader. Vi brände av en stor gasoltub på två dagar ! Vad vi inte visste var att vi hade elvärmare inbyggd i nya husbilen som fungerar kanon i kyla. Hade vi startat den som man skulle så hade vi sparat en tub gasol ! Men sedan har vi under våra resor lärt oss mer och mer om bilen och vi är fortfarande nöjda med bilen.

Allting vart så mycket bättre än i vår gamla som mer var en utpräglad sommar bil. Den här går året runt och just nu funderar jag på om jag ska ta den upp till Norrland i jul. Vi får se hur vädret ser ut, vinterdäck har vi helt nya men som vädret vart i år så vet vi aldrig vad som väntar !

Man kan tycka att oj vad mycket ni åkt ! Men alla har sina hobbys det här är våran om än kanske lite dyr, men vi samlar på upplevelser och minnen ! Lika kul varje vinter då vi tittar igenom bilderna och minns vart vi vart och vad som hänt och vad vi såg etc. Vi hittade rätt den dagen vi köpte husbil och vi lär fortsätta rulla på vägarna många år till. Bränslet kostar ju en slant men slår man ut det så blir det med dagens priser runt 2500:- i månaden sedan mars. Bilen var nyservad och vi har vart ned till Örkelljunga på en garantiservice. Så den är i toppskick nu inför höstens resa. Planen just nu är utresa från Trelleborg till Rostock sen mot Lübeck och så vidare ned till Winterswijk i Holland där Obelink ligger, en jätteaffär för husbilsutrustning ! Var där för tre år sedan och nu är det dags att komplettera lite igen. Och sedan vet vi inte mera, det får vi se då.

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Ove Ove

    Ja nu funkar både text och bild,tack för fin story om nya ”Husguden”!

  2. Helt ett hus på hjul är till för att rulla, vi resonerar likadant vår bil har vi kört 1600 mil sen juni förra året och har ca 100 mil kvar hem plus resten av hösten. Ha en bra resa i Tyskland, vår har varit kanon.

Kommentarer är stängda.