Hoppa till innehåll

Kejsarens nya kläder

Vi har under en tid typ sedan förra året pratat om att vi ska måla upp Micann´s gråa sidokjolar runt om. Tänkte det skulle få bli samma färg som vi har fast fräscha upp den lite. Sagt och gjort nu inför årets resa så pratade vi med bästa grannen Hasse V som har ett måleri ! Målare sedan Dackefejden så han visste vad han pratade om. Han lovade fixa färg bara vi kunde precisera mera vad det skulle vara för kulör…Skickade en bild till Hasse och han kom med en påse gott och blandat samt gav hårda 😉 instruktioner hur vi skulle göra !

Glada i hågen satte vi igång för två veckor sedan, då vi sagt att vi inte skulle ut mera före semestern utan nu var det fix och trix för att få Micann i kanonskick. Tvättade husbilen runt om med t sprit, slipade ner den gamla färgen eller vi ruggade upp den bara enligt instruktioner ! Hasse V var kvartsbas under hela målarprojektet, bättre kan det inte bli. Och sedan maskera och måla. Vi hade ju beställt samma nyans trodde vi men Hasse ville nog piffa upp bilen för efter första penseldraget så insåg vi att shit den är ju gräddvit inte grå/grön som tidigare !

Nu var det ju lite sent att ångra sig så vi körde på med gräddvitt istället för originalfärgen och ju mer vi målade desto bättre såg det ut ! Det var det här som saknades, nu vart det enhetlig färg med en liten brytning precis som det ska vara. Vi vart helnöjda med resultatet. Två strykningar senare var vi klara.

Det vart en viss skillnad kan man säga men vi är så nöjda med utseendet nu och tycker den vart mycket snyggare än tidigare, då det grå liksom drog ner utseendet en del. Tack Hasse V på Botkyrka Måleri och Bygg för allt material, hade aldrig blivit så bra utan dig, din handledning och påsen med material !

Publicerat iPlaneringService