Hoppa till innehåll

Ja men äntligen !

Senast uppdaterat den 12 februari, 2021

Så har vi då slutligen hämtat ut vår nya husbil hos Bengt i Örkelljunga. Nya bilen kommer få namnet Cuben, efter regnr som vi har. Vi är fortfarande nere i Örkelljunga och väntar på vinterdäcken som är på väg från Tyskland.

Vår nya Cuben

Men vänta nu vi tar det från början ! Vi har ju köpt en ny husbil, en Eura Mobil T742. Affären gjorde vi klar redan i september under semestern. Men Bengt i Örkelljunga behövde minst tre veckor på sig att klargöra bilen, och vi skulle hem och sälja en lägenhet. Sedan vart det fördröjningar av mer eller mindre olika orsaker men nu var det dags. Resan startade vi med den gamla MicAnn i lördags, efter att tittat på väder rapporten så tyckte vi det var bra att vara ute i tid. Det skulle snöa under söndagen och bli ett riktigt skitväder och vi hade bara sommardäck på gamla husbilen. Vi drog iväg på lördag fm, lite isigt var det men bara vi kom ut på E4:an så var det ok, tills vi körde om en saltbil….Jaha det blir en hjärtat i halsgropen resa ! Nåväl vi kom ner utan större mankemang och tog en plats på den tomma ställplatsen utanför Bengt i Örkelljunga. Söndagen kom med snöyra och kall luft, vi har ju aldrig vart ute med gamla MicAnn i vinterväder så det tog tid att få fart på värmen och ordna till så vi inte frös på natten.

Perköps ställplats

Under hösten så har vi plockat ner allt som vi hade i MicAnn i lådor och väskor och h-e var det var grejer ! Inte konstigt den går på max vikt då vi vart ute och åkt under åren, fast vi tycker vi haft liten packning…..Söndagen gick åt till att göra just ingenting. Vi var in och provade diverse andra nya och begagnade husbilar bara för att få tiden att gå. Det får jag lov att säga att fantasin hos alla stora drakar som tillverkar husbilar är frusen. Alla ser likadana ut ingen sticker ut, det är bara märket och färgen på inredningen som skiljer till en del. Skärpning skulle jag vilja sälja till tillverkarna, tänk om tänk nytt.

Måndagen kom och det var äntligen dags att lämna in vår gamla MicAnn och så skulle vi få ta den nya Cuben i besittning, men först var det en check av tillståndet på vår gamla. Vi satt och fikade och tiden drog iväg, och ni vet hur det är man vet att det ska en ungefärlig tid men nu rann det iväg och till sist kom chefen och sa dom hittat fukt på vår gamla MicAnn. Nej men hallå vart då, vi som vart noga och tom skaffat varmgarage på vintrarna. Hur kan den ha blivit fuktig ? Hur som så förlikade vi oss med skadan, höjde priset några tusen på vår nya för att kvitta skadan och så var vi nästan i mål ! Nu återstod bara betalningen och det gick galant och så obligatorisk tur med mekaniker för att visa alla knappar och funktioner, men sedan fick vi nycklarna och var i mål. Nu var den vår Cuben !

Tom ställplats, Cuben i förgrunden

Nu var det dags att flytta över allt från gamla MicAnn till nya Cuben och det var då jag insåg att vi hade galet mycket prylar. Så till våren blir det städ och sanering av allt vi åker runt med, kan inte vara möjligt vi behöver allt, fanns grejer jag insåg vi inte använt på tre år vi haft MicAnn.
Körde sedan ut den på ställplatsen och började plocka upp allt som skulle med och vart det skulle ligga. Startade värmaren för bilen var iskall och så provkörde vi våra hydrauliska stödben, var inte helt nöjd och är inte det ännu heller. Dom ville inte fungera ute på parkeringen, elektroniken säger vi står för snett och jag anser vi står platt. Dock fungerade det utmärkt då vi stor på asfalt, hmmmmmmm.

Det vi märkte omgående var att det vart väldigt fuktigt inne i husbilen, men vi har kollat upp det och det hänger troligen ihop med att den stått ute och är nedkyld och så startar vi värmen och börjar bo in oss då skapas kondens. Körde värmaren så det glödde i bilen och torkade rutorna med trasa. Det ville inte riktigt ge sig. Startade extra element och sakta började fukten ge upp. Sen kan det hänga ihop med det galna vädret vi hade också. Måndagen började med lätt snöfall som övergick i regn och för att avsluta med halv storm och sprut regn. Idag var det 0 gradigt och idag är bilen varm inne och fukten har försvunnit så det var troligen en engångsföreteelse.

Mullvadarna går hårt åt tomt och mark (svarta jordhögarna)

Idag tisdag vaknade vi till strålande sol och -1 grad ute ! Vi frullade och så sa vi att nu rör vi på oss, Bengt i Örkelljunga i all ära men det är ingen hit det passerar hundratals lastbilar per dygn där och det låter en del det också. Jag visste det fanns en ställplats med väldigt gott renommé i Örkelljunga, Persköps ställplats. Ligger ca 2 mil från centrum och vi tog sikte på det, nu ska vi ha en lugn natt utan lastbilar och motorburen ungdom som gör sitt bästa för att ta livet av bilen och även(sig). Skönt att byta plats och att få köra nya husbilen ! Så här är vi nu på Persköp ställplats, lugnt städat vi och två husvagnar på plats nu och det finns plats för 50 ekipage. Värmen fungerar, lyset fungerar, allt är så bra det kan bli med ett dygn i ny husbil. Självklart har vi kvar en hel del men det tar vi i mars. Nu ska bilen hem och ställas in i garage till slutet på mars då vi ska flytta ut i den och försöka bo i den på heltid, vilket kan bli spännande !

Publicerat iResa