Hoppa till innehåll

Internet

Gårdagen gick åt till att resa från ett ställe till ett annat ! Vi stod ju i en liten by Ventes-de-Bourse, mitt i ingenstans med en väldigt fin ställplats. Ligger ca 7 km från en motorväg så vi förstår att man inte svänger in direkt och lägger sig där. Men det är väl utbyggt med en station för att tömma WC, grå(disk)vatten samt fylla på rent dricksvatten gratis.

Så mycket bokskogar i Frankrike

När vi skulle åka så kom det en Holländsk husbil som beslutat sig för att stanna ett dygn eftersom dom vart där tidigare, men då var vi redan på väg. Byte några ord med dom som rekommenderade oss att ta svängen förbi Triuri, Belgien som tydligen skulle ha en båtsluss/hiss som lyfter 66 m rakt upp. Tittade på kartan vart det låg och njaaaa kanske, vi får se. Har ju sagt vi ska ta vägen efter kusten upp till Sverige igen. Dessutom visade det sig att dom hade en dotter som bor i Åmål.

Mont-Saint-Michel som var ett kloster en gång i tiden

Så vi fortsatte vår resa som ska gå till Normandie kusten och vi stannade för natten igår vid Mont-Saint-Michel  för natten på en gigantiskt stor parkering/ställplats. När vi vaknade i morse så var det till ett riktigt skyfall ute. Det blåste och tokregnade och det höll i sig drygt två timmar, innan det började lätta. Det är rätt skönt att ligga inne i husbilen och lyssna på hur det slår på taket. Vi har bara regnponchos med oss så det var ett dåligt alternativ att ge sig ut på upptäcktsfärd till slottet. Men så sken det upp och vart varmt så vi drog iväg till shuttle bussarna ut till slottet.

Bussen till slottet som man kunde köra från både fram och bak. Föraren byte bara plats !

Ståplats i vanlig ordning, varför inte och massor med kineser ! Slottet var en trevlig upplevelse. En liten by runt om som slutar med ett slott, som var ett kloster ! Massor med turister och massor med affärer som i vanlig ordning sålde allehanda skit till ännu dyrare priser. Vi gick en tur runt och klättrade på murar upp och ner. Det var en väg som gick brant uppför och slutade vid ingången till slottet/klostret och som sedan gick ner igen. Jodå det gick att gå in men hallå 100:- per skalle för att se det inifrån. Där slog snålvargen till och vi gick ner till bussarna för att ta oss till husbilen igen. 

Trånga gränder vid slottet/klostret med massor av turistfällor

Startade vår lilla tripp som vi tänkt och stannade till på vägen för att leta fram en camping just för vi tänker stå still ett par dagar nu. Har hittat en riktig bra Camping Eremitage utanför Grenville. Ligger precis bredvid havet och det är lagom med folk, typ 15-20 gäster på en camping som har 300 platser !

Camping Eremitage

Passar oss utmärkt. Har vart nere vid havet ikväll tisdag och plockat lite stenar och snäckor i blåsten. Otroligt stor sandstrand, tror tom den slår Tylösand i Halmstad ! Vi har duschat vilket behövdes ha ha ha och så har vi kollat in en tvättmaskin så nu finns det hopp igen.

Som jag skrev i tidigare inlägg så är Internet linan lite dålig här. Höll på micklade igår kväll och till slut efter jag gått 10m från husbilen fick jag routern att hitta en 3G lina som duger till surf och liknande. Då var det försent att skriva ett inlägg så det får bli detta ist. Men nu på campingen har jag kopplat in oss och kör routern som slav så nu har vi lina till det mesta av det vi ägnar oss åt på nätet.

 

 

Publicerat iResaStällplats