Hoppa till innehåll

Höga kusten

Efter vår lilla sejour nere i Galtström var det dags att åka vidare uppöver. Vi körde via Sundsvall såklart och sedan upp till Höga kusten bron. Finns ju en ställplats/parkering där för både husbilar och husvagnar. Lutar bra på husvagnsparkeringen vilket vi märkte först dagen efter då vi insåg vi stod lite felplacerade. Under kvällen drog ett riktigt bra åskväder förbi men framåt 2200 så klarnade det upp hjälpligt igen. Finns inte så mycket mer att säga om parkeringen, fri toa och dusch och en restaurang att äta på om man vill. Sen har du ju första klass utsikt mot själva bron.

Höga kusten bron

Vi fortsatte vidare igår onsdag mot vårt första mål på Höga kusten som var Rotsidan. Fantastiska klipp och häll formationer under flera kilometer där man kan hoppa, vandra, bada, sola etc. Föredömligt så har kommunen byggt en liten gångbro så att även rullstolsbundna kan ta sig ner på hällarna, samt ett handikappanpassat utedass ! Själva vägen ner är även den lite knepig med relativt trång grusväg och med avrådan för husvagnar att åka ner.

Rotsidan I
Rotsidan II

Finns ett par kraftiga backar med kurvor i som inte kan vara roligt att köra i om det regnar och man får möte ! Vi vandrade ca 4km på klipporna i strålande sol men som mot eftermiddagen sveptes in i kalldimma från havet. Då hade vi lunchat och körde vidare upp mot Skule där vi skulle vandra upp till toppen var tanken eftersom linbanan var stängd tom 2021.

Rotsidan III

Hade hittat en bra ställplats trodde vi som heter Näske Lax men innan vi kom dit så ville GPSn att vi tog en sväng till Bjästa och efter det till Köpmanholmen, lite griniga var vi eftersom det fanns en rak väg men pga att jag tagit bort grusväg från GPSn så snuddarde den upp oss rejält.

Kustladan

Vi ankom Näske Lax men mina vibbar sa mig att tack men nej tack här stannar jag inte. Det ligger fint till nere vid laxodlingen men det är ack så ratigt runt om på land och visst det kostade 100:- ink el men njaaaa kändes inte ok. Dessutom en ställplats som är helt sopren på bilar 1700 är inte heller ok. Vi var ensamma där och när vi körde förbi på torsdag fm så stod en skåpbil utan hjul på planen vid Näske Fisk, så jag tror min magkänsla sa rätt igen.

Så vi knorrade lite och gav oss iväg mot Kustladan som ligger precis vid Docksta.Vi hade passerat den men jag tyckte den var för nära vägen. Liten camping aningen slitet och kanske för nära E4:an men ja det är inte överhoppat med ställplatser och campingarna kostar en hel del för det vi inte behöver. Så vi betalade 250:- på Kustladan och så var det problemet ur världen ! Ligger väl bra till och vi pratade med receptionisten som sa dom försökt styra upp verksamheten ute på planen men att långliggarna börjat knorra och inte ville ha någon förändring. Nähääääää vill dom inte det men så tråkigt då ! Inte ett helt ovanligt med långliggare som hunnit bygga upp en egen oas och som i en del fall beter sig som småpåvar på campingarna dom okuperat.

Kustladan, bakom björkdungen vid Kabe husvagnen går E4:an
Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Då ligger vi ett dygn efter er! I natt sov vi vid Högakustenbron och idag har vi gått från Barsta Hamn bort mot Rotsidan och tillbaka.
    Ha det så gott!

  2. JoY JoY

    Vi stod inte heller nere vid Näske Lax utan körde bort till båtklubben i stället. Däremot gick vi bort till Näske Lax och köpte fisk. Håller med att det såg lite si så ut.

Kommentarer är stängda.