Hoppa till innehåll

Hemma igen

Kom hem från påskresan igår kväll tömde Cuben och plockade iordning det vi haft med oss. Lite tråkigt att veta att vi inte ska ut på ett par veckor nu men å andra sidan nästa gång vi åker ut om sisådär tre veckor så är det garanterat varmare. För påsken var inte snäll och vi hade väl inte valt det bästa stället heller vädermässigt sett. Jo det var mycket sol mest hela tiden men det blåste så j-a kallt också.

Ranarp strand
Ranarp strand II

På söndag då det var dags att checka ut från campingen i Mölle så tog vi en tur in till Höganäs då både Catherine kompis och Annika sambo ville shoppa/kolla lite keramik och några outlets som fanns där. När det var avklarat så körde vi till Ranarps strand, en enkel ställplats med för säsongen fortfarande stängd dusch/wc men med galet bra havsutsikt. Det kanske vart i bästa laget för under kvällen och natten så ökade vinden på som var rak västlig direkt på våra husbilar. Vi var totalt sex stycken som stod där under natten.

Runt 03:00 så blåste det 22,7 m/s och det kändes ! Trots stödbenen var nere och däcken också stod på marken så skakade hela husbilen. Ett tag funderade jag på om takluckorna skulle flyga sin kos, men det höll ihop det mesta och fram på morgontimmarna lugnade det ner sig hyffsat i alla fall.

Här delade vi på oss, Catherine och Per skulle mot Göteborg och jag och Annika sambo skulle vidare mot Bengt i Örkelljunga och försöka komma in på verkstan eftersom vi hittat en liten vattenläcka på en av rutorna. Vi snirklade oss fram och hade sikte på en ställplats mitt inne i Skåne med det roliga namnet Honungsfarmen ! Jag såg inga bikupor evt stod dom i skogen ! Dock var det så gott som vindstilla och vi behövde lite lugn och ro efter den storm natten vi haft 😉 Vi sov som stockar rakt genom hela natten !

Honungs farmen ställplats i Tjörnarp

När vi kom till Bengt i Örkelljunga fanns det inga tider men vi har tätat det tillfälligt med eltejp, på rekommendation av mekanikerna i Örkelljunga. Hur som det är loggat i deras system och finns en arbetsorder då vi kommer ner med våran garantilista senare i vår så det kommer ordna upp sig till sist. Eftersom vi inte fick plats på verkstan så fortsatte vi vidare upp till sjön Bolmen, vi har sagt att vi inte ska köra motorväg mer än nödvändigt eftersom det finns absolut ingenting att se där.

Så vi sladdade iväg ut på vischan igen upp mot ett litet samhälle som hette Gavlö. Där mitt i skogen hittade vi ett företag som heter Täckfabriken AB och som tillverkar madrasser, täcken , kuddar etc. Det var lite oväntat att hitta sån tillverkning där. Precis vid fabriken ligger en väldigt trevlig och fin ställplats utan faciliteter förutom en torr wc men med en fin sandstrand där jag förmodar det kan vara stökigt på sommaren. Då både husbilar och badande ska dela plats. Vi fick en lugn kväll där med fantastisk utsikt och solnedgång.

Gavlö ställplats, sjön heter Bolmen

På onsdagen då vi vaknade i Gavlö så satte vi kurs upp mot Tranås där vi hade preliminär bokat Coronafika med Anette o Göran, vänner vi träffat genom husbilandet. Sist vi sågs var nere i Avignon, Frankrike 2019. På väg så passerade vi High Chapparal där jag hittade ett ånglok !

Hittade ett ånglok !

Vidare mot Tranås. Vart ett par trevliga timmar ute där vi fikade och bjöds på väldigt god äppelkaka a´la Göran ! Men vädret gjorde sitt bästa för att avsluta så till slut fann vi för gott att bryta upp och nu var det bara 14 mil kvar hem till Nyköping, där vi är nu.

Publicerat iResa