Hoppa till innehåll

Grå gråare grått

Alltså man kan fan bli galen på det gråväder vi har just nu. Jag vill ha sol nu nu nu. Sol och några cm snö och lite kyla, få känna det är lite vinter i alla fall. Sa till Annika sambo tidigare i veckan att om det går och vi kan så drar vi söderut nästa höst, bättre hyfsat varmt klimat med sol än ännu en höst/vinter på detta vis.

När jag flyttade ut till kobben vi bor på 2010 så var det fortfarande vinter då och då i Stockholm. Vintern 2010/2011 var bra det kom massor med snö och isarna frös så även jag ! Så här såg det ut första morgonen jag vaknade ute på kobben ! Kvällen innan var det bara kallt men att vakna till detta var ju en riktig hit. Samma dag skulle det vara julmarknad här ute så det var en bra start 🙂

Men efter det här har det vart ganska mediokra vintrar, det kommer ett snölass då och då men det brukar försvinna rätt fort också. Sen är det ju en av nackdelarna med att bo här ute i skärgården, det är ju någon/ra grader varmare oftast beroende på att vattnet värmer upp luften. men givetvis det fryser ju också, dock är det alltid kallare då vi kommer iland på fastlandet.

Nåväl nu är tiden på kobben snart över, vi kommer flytta några mil söderut till Nyköping efter nyår. Dags att förnya sig lite och röra om i livet ! Vi ska flytta in i Annika sambos en rummare på 40 kvm, eller vi ska ha den som bas men sedan ska vi försöka oss på att bo i husbil så mycket vi kan. Tanken har vi tänkt säkert över ett år och funderat, vänt och vridit på olika alternativ så nu när vi vart med ny husbil kände vi att det var dags att ta steget och se hur långt vi kommer. Jag jobbar fortfarande hemma sedan i mars och Annika sambo jobbar på timmar som hygientekniker ! Att flytta från kobben till en liten bostadsrätt kommer bli en prövning, men vi är helt övertygade om det kommer fungera bra.

”kobben”

När vi vart ute på semester eller våra helgturer med husbilen, har det hänt vi inte vill åka hem o när vi är hemma så vill vi ut igen. Vi har aldrig vantrivts i husbilen utan tvärtom, vi har ibland gått ut och lagt oss där bara för vi tycker om det och vi trivs i den. Vi har kommit att tycka mer och mer om det minimalistiska. Så att byta ned sig till en etta på 40 kvm från en stor trea på 80 kvm med högt i tak etc, kommer inte bli något stort problem för oss.

På väg genom Tyskland 2018

På tal om ny husbil så nu är nedräkningen på riktigt ! Vi hämtar den nya den 11 januari i Örkelljunga, sedan ska vi ut och prov bo och testa av den innan vi åker hem igen och ställer in husbilen två månader för att slutföra flytten och avsluta allt som hör en flytt till. Så just nu letar jag efter vinterdäck till nya husbilen. Vi har stött och blött om vi ska ha dubbat eller odubbat och kom fram till odubbat. Främst för då kan vi slinka iväg ut i Europa. Dubb i all ära men blir vädret knepigt så har vi ju huset med oss så vi kan ju bara stanna och invänta bättre väglag ! Men shit vad det kostade med däck och fälgar ! Var ett tag sedan jag köpte helt nytt kom jag på då jag satt och letade på nätet…..

Publicerat iResa