Hoppa till innehåll

Drar ihop sig

Till semester snart, inte många dagar kvar nu till vi åker på semester igen. I år är det öppet för nästan vad som helst höll jag på säga. Vi siktade på Frankrike, Granville men det lutar mer åt vi snurrar runt i Tyskland ett par veckor. Vi började ju som vanligt även i år med att ligga ute under veckorna och bo hemma i lgh på helgerna! Vart lite bakvända världen men det fungerade – ett tag sedan gav vi upp den tanken. Orsaken att vi bode i husbilen var ju egentligen det galet höga bränslepriset, att pendla 13 mil om dagen sätter sina spår. Men vi både tröttnade och vart lite vilsna, det tog emot mer och mer att åka på söndag eller måndag så till slut vart det bara längre mellan ggr vi åkte iväg. Jag har ju fortfarande förmånen att jobba hemma fyra dagar i veckan så för mig vart det verkligen bakvända världen. Sambo Annika däremot ska helst vara inne på sitt jobb minst fyra dagar i veckan!

Hur som helst så har vi ju ändå hunnit med en hel del resan trots detta. Pga av arbetet så har det ju mest blivit lite mindre/kortare turer på helgerna. I maj så hann vi i alla fall med en tur till Sibro som har en väldigt trevlig ställplats ink el och torr wc. Ligger endast 3 mil från Nyköping så det är lagomt långt att åka en fredag efter jobbet! Vi var för ävrigt där i helgen som var och hamnade mitt i en bakluckeloppis som passade oss bra då vi fick fynda lite glas både hem och till husbilen! Slutet på april var det möte med Husbilsklubben.se nere i Mariestad och det avklarades på egen hand. Märkligt att vara ute själv med husbilen, man blir som van att vara två då vi åker med den. Mariestad hade vi mötet i och det var uppstartsmöte för kommande årsmötet i juni. Vädret både under uppstarten och årsmötet lämnar allt övrigt att önska! Blåsigt, regn och kallt var väl det jag minns bäst! Dock Mariestad vid vattnet och hur dom har ordnat det för oss husbilsåkare det är u fantastiskt! Nåväl Efter det så vart vi på hemmaplan fram till midsommar som vi firade på Westerqvarn utanför Hallstahammar. Tre dagar med sol och j-gt varma dagar men det var skönt, våren har arbetsmässigt vart ganska intensiv så lite ledigt i värmen skadade inte.

Juli kom och med den så lugnade det mesta ned sig folket gick på semester vartefter så lugnet lägrade sig. Var en tur till Tyskland för inköp av dryck med brorsan men det vart i vanlig bil. Fantastiskt trevligt att åka Nyköping – Tyskland t/r på ett dygn! Men det var det värt och kan tänkas göra om det vid behov men med bättre planering. Tanken var att vi skulle ta husbilen men, bränslepriser och hastighet gjorde att vi tog hans personbil som har rätt bra lastkapacitet, typ 600kg.

Appropå hastighet så tycker jag mig märka att det har blivit en väsentlig skillnad ute på våra motorvägar. Husbilarna ligger ofta över 100km/h numera och det gasas hej vilt och tempot är allmänt högt. Inte vet jag om det beror på att en ny yngre generation har hittat in på husbilsmarknaden, men jag vill inte krocka med husbilen, det är ju bara frigolit och tunna reglar bak som håller uppe bodelen.

Under augusti så händer inte så mycket. Vi laddar för semestern som startar 22 aug då färjan går från Trelleborg, sedan får vi se vart det bär hän. Antibes lockar från förra året men 154 mil suger! Dock så är det inte så långt till Prag men vi vill ju ha lite sol och värme förlänga sommaren som för övrigt har vart väldigt bra om du frågar mig. Lagom varmt och lagom blött!

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Gunnar Gunnar

    Era reseskildringar blir bara bättre och bättre och bäst är attslippa vara med. ,*****

    • Ha ha ja nu börjar vi bli lite rutinerade, men i bara farten har vi konstaterat att det mesta av köksutrustningen ligger hemma. Såg ett IKEA här utanför Rostock så vi ska inventera i slutet på veckan.

Kommentarer är stängda.