Hoppa till innehåll

Det är måndag morgon….

Senast uppdaterat den 10 augusti, 2020

Igår söndag fortsatte vi upp genom Tyskland och nu är vi drygt 4 mil från gränsen till Danmark. Gårdagen var ännu en sval dag men med sol hela dagen. Vi har kört ungefär 14-17 mil per dag, det är lagom tempo! Då hinner vi starta med lång frulle och fixa husbilen så den är klar för ännu en dag på vägarna. Kollar alltid oljan, även om den ser bra ut så är det en rutin som ska efterföljas då man har lite äldre bil som vi har ! Ingen olja ingen motor då blir det lite knepigare att ta sig hem.

När vi startade igår så hade vi kollat kartan lite extra och hittat en färja som gick bara två mil från där vi parkerat i Stade för natten. Ruten går mellan Wischhafen till Glückstadt. Om vi åkte med den skulle det spara oss ett par mil och vi skulle missa Hamburg helt och hållet ! Men jaaaa självklart det satsade vi på. Trafiken runt och genom Hamburg är grym, så vad kunde väl vara bättre än att missa den stan helt. Sagt och gjort vi gav oss iväg upp till färjan, passerade en massa små byar där det var galet mycket äpplen både odlingar och i små stånd efter vägen. Det visade sig skulle vara någon form av äppeldag och att vi åkte på ”Äpplevägen”! Nåväl det var ingen större trafik ännu så vi kom fram till färjan och hade 6-7 bilar framför oss. Själva färjningen var över på 20-25 minuter pris 19 euro eller 190 kr, och glada i hågen drog vi vidare norrut i solgasset !

På väg till ställplatsen i Sörup som vi letat fram på kartan, så passade vi på att gå på en marknad vi hamnade mitt i, i en by som heter Hohenwestedt. Var en höstmarknad med lite av varje som kläder som vanligt, träsnideri, kransbindning, traktorutställning och så lökförsäljning ! Alltså blomsterlökar 😉 Köpte på oss en massa tulpanlökar samt faktiskt även hyacintlökar, som vi får sätta själva och driva upp. Hittade lite roligare färgen än blå, vit, rosa…..Sen så fanns där x antal matvagnar. Vi föll för fiskvagnen som sålde fischbrötchen. Vi är lite sålda på det sen vi började vår resa och åt det uppe i Nordtyskland.

Pumpasoppa idag kanske 🙂

Efter det lilla stoppet så drog vi vidare upp till Sörup, där vi är nu på måndag morgon. Står vid en liten sjö med 1 miljon kanadagäss ! Finns ett litet café ca 150m från oss. Här har vi mot alla regler ståt helt ensamma i natt. Vaknade idag av att det var lite kallt inne i husbilen så jag kollade tempen och det var bara +3,5 grader brrrrr.

Jodå vi har värmen på så ingen fara men det sjönk lite mycket på morgonsidan. Nu snart dags för lite frulle och så ska vi in till Flensburg och tanka gas, diesel, dricka och lite mat !

Publicerat iResa

En kommentar

Kommentarer är stängda.