Hoppa till innehåll

Ciao ciao Italien

Så är vi då äntligen framme eller på plats i Italien som var resans mål. Vi har stannat på Camping Village Panoramico strax ovanför Florens, ska tydligen vara typ 6-7 km med en buss ner till förorten där vi tar lokaltrafiken in till Florens centrum. Resan till Italien påbörjades i söndags men avbröts ganska abrupt pga av vädret som vi fick mot oss ! Efter drygt 4 timmar och 15 mil så gav vi upp och stannade på en ställplats vi hittade på park4night. Suverän app med snudd på dagsfärsk info om både ställplatser och campingar. Vi startade från rivieran i tryckande värme och fuktig luft och hann väl inte komma mer än några mil, knappt passerat Monaco innan ovädret from hell bröt ut och hängde med oss fram till vi gav upp. Blixtar, dunder, blixtnedslag och skyfall om och om igen fick även oss att inse det var en dålig resdag. Paradoxalt så när vi parkerat upp så tog det väl inte mer än en timma så börjda det klarna upp igen och värmen kom tillbaka. Men vi hade redan parkerat och hittat en väldigt välsorterad Lidl i samma by. Så vi sa att här stannar vi över natten och bunkrar lite.

Här står vi stilla på en mack !

Byn vi hamnade i heter Ceriale eller Albenga vilket du vill. Fanns ett par campingar till men vi hade dragit högvinsten eftersom detta var en väldigt fräsch ställplats där du betalade 200:- så ingick allt du behövde. Dessutom låste dom en stor grind på natten och vi fick koden om vi funderade på ge oss ut på den obefintliga staden som vi inte hittade till !!
Visade sig att det visst fanns en stad men att vi cyklat åt fel håll så det fick vara.

Dagen efter när vi gjort allt som ska göras med disk, ström, tömma fylla vätskor så drog vi vidare mot Florens som vi satt som mål och campingen vi är på nu. På vägen hit så hade vi stängt för betalvägar på GPSn från Sygic så vi rullade fram i sakta mak genom stad efter stad och vägen gick efter stranden mest hela tiden så vi hade fin utsikt i lagom tempo. Tankade upp mitt i en av städerna för 15,09/lit och hörde idag att hemma i Sverige så kostar dieseln idag 18,22. Här nere märks inga prishöjningar däremot så är det konkurrens från mackarna. Prisspannet är från 14,50 till 17,60/lit så är det inte hemma. Nåväl tankade och klara så körde vi vidare kom till en rondell som var avstängd varpå GPSn snabbt tar ut en ny kurs som bär av rakt in i mardröm nr 1. Det vart 2 mil serpentinväg med plats egentligen bara för vår husbil. Vi fick möten vi fick backa mitt i kurvor, bilen gick varm av fläkten att döma och på ett ställe var det så brant så när vi backat och tagit omtag så höll vi inte på komma loss för då spann den på asfalten….Dom två milen vill jag inte ha tillbaka igen. Vi hittade en ställplats på en marina i en by som hette Sarzana.

MEN så idag på väg till våran kungligt fina camping så vad händer jo vi passerar igenom en av Florens förorter och har väl någon mil kvar så upprepar sig gårdagen. Vi hamnar återigen på serpentin vägar Annika kör och jag sitter bredvid och muttrar. Till sist så hamnar vi där vi ska om det inte är för att vinkeln in på campingen är på tok för snäv så vi beslutar att köra in i byn och vända. Mmmm tjena det var ju inte så enkelt, vi trixar oss längre och längre in tills vi möter en hantverkar som tutar på oss och säger ”no no no turn around now” vi kommer inte komma fram den här vägen. Så vi in på en skolgård och vänder bilen och kör tillbaka och hittar äntligen upp till campingen där vi är nu och har den mest underbara utsikt över Toscana och Florens !

En helt vanlig resdag med oanade överraskningar !

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

  1. Gunnar Hållander Gunnar Hållander

    Jag läser högt för May som inte vill vara med på era hemska äfentyr… Mycket tryggare att sitta hemma i vardagsrummet med regn och blåst utanför rutan….

Kommentarer är stängda.