Hoppa till innehåll

Cassis, Le Gau, Antibes

Vi har nu ställt oss på en camping strax utanför Antibes eller ja det stod Antibes på en skylt när vi rullade in till stan igår så vi är antagligen i en av förorterna just nu. Namnet är La Vieille Ferme campsite. Vi parkerade igår eftermiddag och bokade en natt, men sedan vi gått runt och tittat på campingen och såg vad som fanns så tog vi tre nätter till. Så nu ska vi bara vara och semestra innan vi fortsätter till Italien på lördag. Idag torsdag ska vi cykla ner på stan och stödshoppa lite förnödenheter som tagit slut.

Hamnen Cassis

Så här långt har vi kört totalt 310 mil och vi har säkert 40 mil kvar till vårt mål, Toscana i Italien ! Har ännu inte hittat någon camping som stämmer med vad vi vill ha. När vi ska ligga still ett par dagar så vill vi gärna ha lite bekvämare parkeringar/ställplatser/campingar. Är vi på rull från dag till dag spelar det inte så stor roll bara vi får sova !

Måndag kom vi ner till Cassis en liten fransk semesterort med ca 7100 fastboende. Väldigt vackert och ligger pittoreskt nere i en vik med medelhavet som vacker förgrund. Här hittade vi en camping mitt i stan som låg högt upp, så skulle du ner på stan var det promenad ner för branta backar innan du kom fram till restauranger och pubar. Vi tog en promenad ner för att bekanta oss med Rivieran i ett väder som just nu påminner mycket om svensk högsommar med 23-25 graders värme och vattnet håller ca 20-21 grader lite beroende på vindarna. Här i stan finns en borg/slott uppe på en höjd som jag och sambo Annika tänkte vi skulle besöka. Så vi drog iväg upp för branta vägar och trånga gränder för att när vi kom fram mötas av ett hotell ! Det var stängt och bommat för besökare om man inte ville hyra ett rum för ca 720 euro…Snopna tog vi lite bilder på en bedårande utsikt för att sedan ta samma väg ner för att äta en delikat pizza lunch !

Campingen på Cassis var galet liten på uppställningsplatserna men vi lyckades utan att fördärva allt för många träd eller backspeglar få in vår husbil ! Vi vart kvar två dagar i Cassis eftersom vi kört hela helgen och började känna att vi var mer efter vägen än vilade och hade semester. Man slutar aldrig förvånas, campingen som var rätt stor ca 110 platser och som är väldigt populär, har ett bokningssystem som består av små vita lappar i en låda med namn o kopior på körkortet på…Det här ställer ju till det lite då man ska försöka boka en dag till och dom inte hittar bokningen på sina klottrade lappar. Nåväl efter en stunds diskussion så fick vi en natt till.

Utsikt från slottet som var ett hotell

Dagen efter tog vi kurs på nästa camping på Rivieran som låg i ännu en turistort, Le Gau än mer präglad av semesterboende. Fyrkantiga huskomplex med neddragna jalusier och mest pensionärer, förutom på stora campingen mitt i stan som sjuder av liv och rörelse. Den låg precis nere vid havet men vi hittade en mindre lite lugnare och samtidigt billigare ! Som vi stod på från tisdag till onsdag. Den låg i en sluttning med en äkta fransyska som for runt och dirigerade oss hur vi skulle stå ! Här parkerade vi för en natt och tog oss en tur ned till badet det första riktiga badet i havet sedan resan började. Skönt och avslappnat var det sedan på kvällen då man sitter ute och tar en öl och tjattrar lite.

Väldigt vanligt här nere för att avskräcka inkräktare. Krossat glas fastgjutet i muren.

Det ligger vingårdar efter hela vår väg mot Italien. Vi var ju i Ernst i Tyskland (Mosel) så vi känner att vi är rätt nöjda med vingårdar och viner. Samma på varje gård utom smaken som varierar. Därför gör vi inga stora stopp på vingårdar mera. Det var likadant då vi var i Paris och Normandie 2019. Vi åkte rakt genom champagne stannade inte alls eftersom vi inte är några champagne drickare och faktiskt tycker det smakar mest surt ! Jag personligen har aldrig förstått det där med surt kolsyrat vin !

Publicerat iBlandat

En kommentar

  1. Ove Ove

    Hå,hå,hå tur man får sitta hemma i höstmörkret och höra om era äventyr.Har haft. en trevlig dag med din mor i et regngrått Avaträsk i dag…

Kommentarer är stängda.