Hoppa till innehåll

Camping Ostsee – Campingpark Rerik

Väl framme vid campingen vi siktade på i måndags så tog vi ännu en dag här så vi står här till onsdag bara för vi trivs så bra och tycker det är så trevlig stämning. Det är något man känner rätt fort då man kommer in på ett nytt ställe hur tongången är. 

Jag vet att då vi drog husvagn så kom vi till Caravan Club´s camping i Borensberg. Vi tyckte det också var en väldigt organiserad camping och värden var helt fantastisk, han slukade oss med hul och hår. Hur som helst så gick vi runt campingen på kvällningen och tittade oss runt lite. Då stöter vi på vad jag kallar hö hö maffian. medelålders män drickandes starköl ur burk och som står och driver gäck med gästerna. Dom kommenterade att man måste upp med stödben så syns det inte vad man gör eller tänker göra…..Husbil/vagn rör sig hyfsat bra vid viss aktivitet, tänk själva !! Det var droppen, här socialiserar vi inte med hö hö maffian.Hö hö maffian har vi inte stött på ute i Europa, ännu. Den finns säkert men troligen inte på samma sätt. 

Camping Ostsee – Campingpark Rerik där vi nu lagat två dagar är ett stenkast från havet och i dag tog vi en riktig bensträckare på dryga milen innan vi var klara !

Phuuu känns i ben och rygg för en kontorsråtta 😉

Vart ju lite ofrivilligt men va tusan då ! Det är bara 300-400 m ner till stranden och det är öppet hav, inget mellan Danska kusten och där vi är. Till saken hör att sedan igår har det blåst rejält, så det gick bra hög sjö.

Syns inte men sjön var grov idag

Det roliga är att här räds man inte vädret, hela stranden var full med folk. Så även vi var där ! Hann även med att geocacha en burk som låg på ett listigt ställe under en bänk i en egen liten låda !

Geocaching by Rerik ! Låg i en liten låda fastskruvad under en bänk !

En liten anekdot blev det också !
Vis av erfarenhet från förra året så har vi sagt att vi ska ha riktiga pengar med oss, inte bara kort. Sagt och gjort igår på väg till campingen så tog vi ut 1000:- var för att ha eftersom det inte alls är lika vanligt med kort eller swish som inte ens finns i Tyskland tror jag. Idag efter strandpromenaden som slutade i den lilla pittoreska byn Rerik, så tyckte vi det var dags att luncha och Nordtysklands kustland är känt för sina fischbrötchen, ett bröd med valfri fisk och evt en röra i.

Sagt och gjort gick vi in på en av faktiskt alla restaurangen här i byn och tittade ut vad vi ville ha samt en öl. Då visar det sig att dom naturligtvis inte tar kort….Och vi har pengarna hemma i husbilen för vi skulle ju bara ta en strandpromenad ! Hungriga var vi men inga pengar på fickan, vart ligger bankomaten….eller hur va. Här dräller det ju inte av bankomater så vi promenerande 1 km till den vi vart tipsade om och så tillbaka, intog en delikat fischbrötchen och en stor stark. Det var precis så trevligt som det lät ! Sittandes ute i hård blåst men med många andra, ljummet i luften så ingen fara.

Rerik

Onsdag tänker vi åka vidare ner genom Tyskland. Vårt mål är en tillbehörsbutik Obelink för husbilar/husvagnar som ligger i Winterwijk, Holland. Den är skitstor, typ 72000 kvm. Sträckan ner till den är ca 40 mil men vi tänker vi delar upp den på två dagar så får vi lagom dagsetapper och hinner se en massa annat på vägen ner till Paris !

Tyska sjöräddningen övar med surfingbrädor

Inte för vi har behov av att köpa något, ja jo just det vi ska ha en ny pall till dörren när vi går in och ut. Vi har lämnat/glömt ungefär 6 st under tiden vi haft husbilen. Helt galet så nu tittar vi faktiskt på en man kan montera under husbilen som sitter fast och följer med hela tiden !

Tyskarna är rätt välorganiserade….

Vet att vi glömt en i Nykvarn, det var den sista, en ställde vi vid Willys i Södertälje, en stod kvar i Jokkmokk…..Det är enkelt att glömma, man går in genom dörren till bodelen, sätter sig bakom ratten och drar iväg. Där står pallen kvar. Kommer oftast på det då man ska hoppa ut på nästa ställe, godnatt !

Publicerat iResaUtflykt

En kommentar

  1. Ove&May Ove&May

    Ja, pallen var häftigt och allt annat också och så den trevliga speaker-rösten och bilder med den livsviktiga texten till varje bild! Tack,tack

Kommentarer är stängda.