Hoppa till innehåll

Behövde inte detta….

När vi målade om Mican så vart vi lite fundersamma på garaget, bagageutrymmet kallas så på husbilar. Vårt är ca 2 kvm stort och det går lätt in en vanlig säng där ! Golvet i vårt garage är täckt av en metaldurk eftersom gamla ägaren körde roadracing och hade motorcyklar där inne. Vi lyfte på durken och hittade till vår stora fasa ett helt genomruttet golv, som var i akut behov av reparation. Det kändes lite som uppförsbacke nu ! Bilen nymålad men så får vi som tack riva ut hela golvet i bagageutrymmet….

Uttag och rivning gamla golvet

Nåja fanns inget att vänta på, in med såg och brytjärn bort med allt ruttet eller rättare sagt vi tog ut hela j-a golvet bara för att vi kunde och kände att vi tar det säkra för det osäkra. Har det börjat ruttna lär det fortsätta. Sagt och gjort sågade av både golvet diverse elkablar och lite hack i balkar både här o var ! Med facit i hand kanske vi skulle planerat lite bättre men det vi saknar just nu är tid, vi åker om två veckor och då ska det vara klart. 

Golvet borta, nu tork av fuktskador
Reparation av sågade kablar ! Löd och krympslang is the shit !

Med golvet borta så ställde vi in en värmefläkt under ett par dagar som fick blåsa torrt där vi ansåg och såg det vart fuktigt. Sedan vart det en helkväll på alla byggshoppar vi kan uppbringa i vår närhet. Totalt pris för material stannar på ca 4000:- Då har vi köpt formplywood 12mm att lägga som nytt golv. Det är stabilt, impregnerat och ser bra ut när det är på plats. isoleringen är 30mm frigolit eller cellplast som det heter och allt är limmat med sjörövardyrt special lim som tåll 200 tons lyftkraft då det härdat klart.

Bult som håller lådan, golvet är 50mm tjock original

Det roliga är att hela lådan/bodelen bak sitter med 2 st M12 bultar i ramen och inget mer så när vi kapat bort golvet inklusive fästbultar så kunde vi lyfta bakdelen med en brytjärn ! Detta skapade ju en del huvudbry eftersom vi måste få fast skiten igen, vill inte ha en bodel som glider runt under körning, så roligt ska vi inte ha ! 

Nytt fäste till lådan/bodelen. Monterad med m10 bultar och fransk träskruv, limmat med superklister.

Så helgen som gick var det fullt ställ både lördag och söndag, byta av golv och vi skulle få den klar eftersom det finns en del annat fram till vi åker som måste fixas. Vi har torkat skrapat limmat borrat sågat svurit, jag har skällt på det mesta ! Men nu ligger ett nytt torrt och stabilt golv på plats. Söndag kl 17:17 så var det på plats 🙂

Material lista byte golv

Publicerat iBlandat

2 kommentarer

    • Japp och det var lite svettigt eftersom vi skulle iväg inom ett par veckor ! Vi är nöjda med hur det blev faktiskt, tur jag har en hantverkskunniga sambo

Kommentarer är stängda.