Hoppa till innehåll

50 nyanser av grått

Vädret under den här veckan har inte vart någon större hit, bäst var det i tisdags i Vingåker då vi hade +1 ute och strålande sol. Nya solcellregulatorn från Votronic gick som tåget och batteriet var spätt fult innan kvällen. Efter Vingåker körde vi vidare mot Gullspång och Nybble ställplats. En oansenlig liten by 1,6 mil norr om Gullspång. Det fanns dock en rolig funktion på skolans ställplats. Det finns en elstolpe med två uttag, men uttagen fungerar bara då gatlysena är tända i byn ! Och det gjorde det ju runt 1900, men det vi inte tänkte på nu när vi kör på elvärme i husbilen är ju att när gryningen kommer så stängs gatlysena ned. Så runt 0600 så stannade värmaren i husbilen och det vart lite lagom svalt, men den är så bra isolerad så det var runt 13-14 grader när jag steg upp 0800 !

Vädret den dagen var inte det bästa grått och blåste kallt som ¤#%&# och eftersom jag åkte ifrån både Foppa tofflorna och vår jackan så vart det inte så mycket vistelse ut brrrr. Har bara en tjockare luv tröja med. Förstår inte hur det gick till, vi som inte hade någon brådska iväg……Gråvädret fortsatte hela dagen och så även under torsdagen då vi begav oss vidare mot Falköping och Åsle tå. Den här dagen tog det tid att transportera sig 13 milen som det vart. Vi siktade på Hornborgasjön för att se om det fanns några tranor. Och jodå nog fanns det tranor alltid ! Så många som 4700 enligt en skylt från dom som räknade dom.

Tranlyftet

På fredagen då vi stod i Åsle tå så fick vi besök av Lars en halvan av bm.lars.reseblogg som bor i Falköping där. Vi träffades tidigare i höstas då vi var på väg till Stekenjokk. Trevligt att återses och det vart Coronafika utomhus. Britt-Marie jobbade tyvärr men hade fixat väldigt goda blåbärsmuffins ! Och vädret hade snyggat till sig så det gick att sitta ute också om än lite svalt.

Corona fika med Lars i Åsle tå

Vi hade som mål att åka till Hem & Hobby i Hjo så efter vi fikat klart och sagt på återseende så styrde vi vidare. Jag sökte efter Hem och Fix i Hjo, hittade adressen som jag slog in i GPSn och så var vi på väg. Var bara ett litet problem, hem och fix i Hjo ligger mitt ute i ingenstans och är en frisör ! Jag kollade aldrig riktigt så noga så när vi kom halvvägs så visade GPSn att vi skulle lämna stora vägen och bege oss in på en mindre mot en by som heter Gate.

Jag har bott i Tidaholm en tid så lite hum har jag om vägarna och det här var definitivt inte rätt, men Annika sambo som körde ville fortsätta och så vi gjorde ! Vart ett väldigt vimlande på småvägar med halsbrytande möten på den smala vägen. Vi passerade tom en buffelfarm, shit vad dom var stora, men till sist kom vi ner till ordinarie vägen och till Hjo.

Publicerat iResa